Extraliga: magabiztos győzelem Kecskeméten!

A Kecskeméti RC vendége volt a Vegyész RC Kazincbarcika vasárnap a férfi röplabda Extraligában. A maroknyi szurkolótáborunk segítségével is három szettben sikerült nyernünk.

Mindkét oldalon volt egy-egy komoly hiányzó, hiszen a kecskemétiek a kubai szélső ütőre, Fundorára, míg Toronyai Miklós vezetőedzőnk Lukasz Ciupára nem számíthatott – egészen pontosan a lengyel játékra jelentkezett, de kisebb sérülése miatt nem kockáztattak a vendégek.

Péter Benedek kapott így lehetőséget, aki meghálálta a bizalmat: remekül játszott, 13 ponttal csapata legeredményesebb játékosa volt.

Az első szettben remekül kezdtek Blázsovics Péterék (0-4), de szépen lassan kezdtek magukra találni a vendéglátók. A szett derekán sikerült igazán meglépnie a Vegyésznek, köszönhetően remek blokkjainak és Páez Carlos erős nyitásainak (16-25, 0-1). Habár a KRC a második etapban is többször visszakapaszkodott, Péter B. ütéseivel ritkán tudtak mit kezdeni, a 19 éves játékos kiválóan helyettesítette Ciupát (18-25, 0-2). Páez is igazán elemében volt, remekül osztogatta a labdákat, és igazából ezen az estén nem volt gyenge pontja a VRCK-nak (18-25, 0-3).

Juhász Péterék összesen tíz pontot hoztak össze blokkból.

Jövő hét vasárnap majd a Pénzügyőr SE látogat a Don Bosco Sportközpontba.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 9. FORDULÓ
Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-16, -18, -18)
Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét, 150 néző. V.: Mezőffy, Adler.
Kecskemét: Sidiropoulos 1, Gebhardt N. 5, Tomanóczy 3, Argilagos 16, Palánkai-Omoshebi 4, Szabó A. 8. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kasnyik, Balla, Baseiro. Vezetőedző: Nagy József.
Vegyész: Páez 2, Péter B. 13, Juhász 12, Szabó D. 12, Blázsovics 8, Moraes 7. Csere: Dudás (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Miután láttuk, hogy a kecskemétiek egyik legjobbja nem fog tudni játszani, úgy határoztunk, nem kockáztatjuk Ciupa szereplését. Annak külön örülök, hogy Péter Benedek ilyen jól szállt be, de a fiúkra csak a harmadik szettben kellett rájuk szólnom, akkor kicsit fegyelmezetlenebbek voltak taktikailag.