Extraliga: Magabiztos teljesítménnyel harcoltuk ki a döntő meccset

A férfi röplabda Extraliga 3. helyéért zajló párharc eddigi legsimább összecsapásán nyert 3-0-ra a Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME ellen csütörtök este. Így vasárnap, Budapesten dől el a bronzérem sorsa.

A játékot sérülten vállaló Mineiro jó blokkjainak is köszönhetően a Vegyész hamar nagy előnyt harcolt ki magának, amit végig tartani tudott. A MAFC már 12-6-nál kikérte mindkét idejét, majd Nagy Péter vezetőedző cserékkel próbálkozott, de hiába (25-14, 1-0).

A második szettet is jól kezdte a VRCK (3-0), de a MAFC fokozatosan dolgozta le a hátrányát, és először a meccsen a vezetést is sikerült átvennie (12-14). Mineiro ebben a játszmában eddig bírta, helyére Budai Balázs ugrott be, csapata pedig a hajrához érve visszavette a vezetést. Ugyan volt a budapestieknek is szettlabdájuk, Páez Carlos ászértékű nyitása után a hazaiak örülhettek (28-26, 2-0).

Kisebb zavar támadt a MAFC oldalán, gyorsan nőtt a Vegyész-előny, és Páezzel a nyitóhelyen ez hatványozottan igaz volt. Mineiro ugyan visszatért, de a biztos előny birtokában Toronyai Miklós vezetőedző pihentette a brazilt, majd több játékosának is pihenőidőt, illetve játéklehetőséget adott. Ezt megtehette, és a fiatalok jól szálltak be, a VRCK pedig nagyon magabiztosan harcolta ki az ötödik, mindet eldöntő meccset (25-13, 3-0).

Külön köszönet annak a maroknyi szurkolónak, aki a mérkőzés után, a Don Bosco Sportközpont mellett gratulált a csapatnak, és kívánt sok sikert a mindent eldöntő összecsapásra.

Folytatás vasárnap 18 órakor, Budapesten.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 3. HELYÉRT, 4. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3-0 (14, 26, 13)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, zárt ajtók mögött. V.: Adler, Jámbor.
Vegyész: Páez 4, Ciupa 21, Juhász 7, Árva 5, Mineiro 10, Mihalj 8. Csere: Dudás (liberó), Budai 4, Bibók 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Dimitrov, Mihalev 4, Kovács S., Csoma 6, Georgiev 13, Eke 3. Csere: Bene (liberó), Bakóczy 1, Benkő 1, Szabó Barna 1, Szabó Balázs. Vezetőedző: Nagy Péter.

Toronyai Miklós: Úgy mentünk bele ebbe a csatába, mint amikor tettük az alapszakasz végén. Most is győzelmi kényszerben voltunk, és úgy érzem, higgadtan kezdtünk, semmi görcs nem volt rajtunk. Örülök, hogy nyomás alatt így tudtunk teljesíteni. A másodikban jött egy hullámvölgy, a MAFC a mi hibánkból élt, és jött vissza, de nagy akarással és hajtással megnyertük, és a lendületet át tudtuk vinni a harmadik szettre is. Akkor már pihentetni is volt lehetőség néhány kulcsjátékost.

Nagy Péter: Dekoncentráltan kezdtünk, a második szettben volt egy fellángolásunk, de annak az elvesztése rányomta a bélyegét a játékunkra. Ennél az ötödik meccsen sokkal többre lesz szükség.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)