Extraliga: vasárnap eldől, kié lesz a bronzérem

Vasárnap (18:00, hunvolley.tv) a MAFC-BME vendégeként játssza szezonbeli utolsó tétmérkőzését a Vegyész RC Kazincbarcika. A képlet egyszerű: amely csapat nyer, az lesz az Extraliga bronzérmese.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában a MAFC egy 3-2-es győzelemmel kezdett, majd a Vegyész hazai pályán 3-1-gyel szépített. Majd a fővárosiak nyertek ilyen arányban, legutóbb pedig csütörtökön, Kazincbarcikán diadalmaskodott a VRCK, méghozzá két sima és egy szoros szettben 3-0-ra. A vasárnapi lesz a felek utolsó, mindent eldöntő összecsapása a párharcban – érdekesség, hogy a mostani és a tavalyi idényben is mindig a pályaválasztó diadalmaskodott.

„Az előző meccseken is volt lehetőségünk arra, hogy a magunk javára fordítsuk az eredmény, de különböző okok miatt mégsem sikerült. Hazai pályán bebizonyítottuk, hogy sokkal jobb játékra is képesek vagyunk. Most ezt a formánkat kell majd elővenni Budapesten is. Ugyanolyan elszántan, akaratosan, lendületesen kell röplabdáznunk, mint tettük azt csütörtökön. Ha ez meglesz, az hozza majd magával a jó megoldásokat is” – fogalmazott Toronyai Miklós vezetőedző.

„A MAFC-nak sajátos hangulatú pályája van, igyekszünk a lehető legjobban alkalmazkodni hozzá” – folytatta. „Tudjuk, mi várhat ránk, de ha a saját játékunkat nyújtjuk, meglehet a hőn áhított siker. Csütörtökön több jó egyéni teljesítmény is volt, a légiósok mind kivették részüket a sikerből, még a sérült Mineiro is, aki továbbra sincs tökéletes állapotban, de bízunk abban, hogy vasárnap is vállalni tudja a játékot. Az alapszakasz hajrájában is csapatként sikerült győzelmeket aratnunk idehaza, most is valami hasonló a helyzet, remélem, ezúttal is ki fog jönni a valós tudásunk, idegenben is. Minden vágyunk a bronzérem, ezért mindent el fogunk követni vasárnap.”

Cél: 760 millió Ft Zolgensma génterápiára
Lilike aktuális egyenlege
2021. április…

Közzétette: Lilike SMA1 – 2021. február 18., csütörtök

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)