Extraliga: vezettünk, de kikaptunk Kaposváron

A Fino Kaposvár hazai pályán 3-1-re nyert a Vegyész RC Kazincbarcika ellen vasárnap délután, a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában.

A Fino szerzett előbb többpontos előnyt a találkozón, de Lukasz Ciupáék gyorsan egalizáltak, majd a jó nyitásoknak köszönhetően már ők érezhették magukat kényelmesebb pozícióban. A Kaposvár nem találta az ellenszert a lengyel szervái ellen, így a végére már nem maradtak izgalmak (19-25, 0-1).

A másodikban is bekezdett Ciupa (0-4), de a hazaiak jelezték, nem adták még fel (6-6) – ehhez persze kellettek a kazincbarcikai ki nem kényszerített hibák is. Nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a Vegyész, így előbb Csizmadia Tamást, majd Bibók Balázst is beküldte Toronyai Miklós vezetőedző, de hiába, a somogyiak egyenlítettek (25-21, 1-1).

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a harmadik játékrészben (8-8, 13-13) is, és bár úgy tűnt, meglép a Kaposvár, a Kazincbarcika rendre visszakapaszkodott (15-13, 17-17, 19-17, 19-19). Ez a végjátékan is igaz volt, majd Csizmadia ászával a Vegyész hosszú idő után újra vezetett a találkozón, Ruben Wolochin pedig gyorsan kikérte a második idejét is (20-21). 25-nél újfent a Kaposvár ment eggyel, Toronyai időt kért, Bögöly Gábor azonban előnybe juttatta övéit (26-24, 2-1).

Horváth Kristóf vezérletével a Fino vezetett, és hiába nyitott már kilenc (!) ászt a Vegyész, nem tudta átvenni a vezetést (12-11). Sőt, egy jó hazai és egy rossz vendég megmozdulás után Toronyai hívta újra magához övéit (15-11). A különbség nőtt a felek között (21-14), innen pedig már a Wolochin csapat nem hibázott (25-17, 3-1).

Csapatunk legközelebb szerdán játszik, a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a címvédő Pénzügyőr SE-t fogadja.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika 3-1 (-19, 21, 24, 17)
Kaposvár Aréna, Kaposvár, zárt ajtók mögött. V.: Bátkai-Katona, Halász T.
Kaposvár: Keen 5, Bögöly 13, Makarov 3, Melnyikov 14, Horváth 19, Veleckij 2. Csere: Bozóki B. (liberó), Kiss, Ujacsi 14, Kalmár 1, Iván G. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Vegyész: Páez 1, Ciupa 17, Juhász 11, Árva 17, Mineiro 11, Mihalj 7. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia 2, Bibók 1, Péter. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Ruben Wolochin: Nagyon meglepett minket a Kazincbarcika az agresszív szervájával, nem tudtuk, hogy erre valóban képesek. Miután megnyugodtunk, megértettük, hogy mi folyik a pályán, kezelni tudtuk ezt a kemény szituációt, kevesebbet rontottunk, és nagyon fontos három pontot szereztünk.

Toronyai Miklós: A taktikát az elején betartjuk, sül minden, majd érthetetlenül váltunk. Ez már nem az első, és nem is a második eset, mintha mindenki meg akarná váltani a világot. Csalódottak vagyunk, vissza kell nézni a találkozót, de a legfontosabb, hogy a megbeszélteket be kellene tartani.

(fotó: vrck.hu)