Előzetes: a szezonban először találkozunk a Kaposvárral

Vasárnap (Kaposvár Aréna, 16:00, kapos.hu) a Vegyész RC Kazincbarcika a Fino Kaposvár vendége lesz a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában.

Mindkét csapat kilenc ponttal áll eddig, de amíg a hazaiak öt, addig a kazincbarcikaiak hat mérkőzést tudtak le. A felek a szezonban még nem találkoztak egymással, így kérdés, mennyire sikerült felmérniük egymást. A somogyiak Horváth Kristófot és Keen Cameront megtartották, valamint Ilija Makarov mellé leigazolták a szintén center Denisz Veleckit és Hamza Ujacsit, illetve az átló Vitalij Melnyikovot.

„Mivel még nem játszottunk idén a Kaposvárral, edzőmeccsen sem, testközelből nem tudjuk, mire képesek” – fogalmazott a vrck.hu érdeklődésére Szabó Dávid másodedző. „Azonban több mérkőzésüket is kielemeztük, így rengeteg értékes információt megtudtunk róluk. Ennek ellenére még lehetnek meglepetések, de tudjuk, milyen játékerőt képviselnek, mire képesek a játékosaik. A taktikánk megvan, és ha azt betartjuk, akár idegenben is meg lehet fogni a Kaposvárt. Most már nekik is nagy termük van, ami mindenképpen jó.”

A hazaiaknál Iván Bence bajlódik sérüléssel, míg a VRCK Budai Balázsra nem számíthat. Ivan Mihalj bokája sincs még tökéletes állapotban, de valószínűleg ezúttal is tudja vállalni a játékot.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vegyész RC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés

„Levontuk a konzekvenciát, miben kell még fejlődni” – válaszolta Juhász Péter centerünk azon kérdésünkre, hogyan látják a Pénzügyőr elleni találkozót néhány nap távlatából.  „A harmadik szettben mentálisan egy kicsit elfáradtunk, és a Pénzügyőr akarata érvényesült onnan. Lezártuk azt a meccset, most már a Kaposvárra készülünk, rájuk koncentrálunk. Új csarnokban játszanak, ahol mi még nem meccseltünk, mert a tavaly márciusi elmaradt. Jó csapata van a Finónak, de a győzelem a célunk, és az, hogy egy jó mérkőzést játsszunk.”

A Vegyész delegációja szombat délelőtt még edzett egyet a Don Bosco Sportközpontban, majd 11:30-kor útra kelt. Kaposváron alszik egy éjszakát a csapat, vasárnap délelőtt az egyetemi csarnokban edz, majd 14:30-kor érkezik a mérkőzés helyszínére.

A találkozót a kapos.hu élőben közvetíti.