Ezüstérmes lett U15-ös csapatunk!

A mögöttünk hagyott szezon közel sem volt ideális, hiszen a koronavírus-járvány miatt több korosztályunk is csak minimális edzéslehetőséghez tudott jutni. U15-ös csapatunknak volt, hogy hetekig nem volt lehetősége tréningezni, mégis sikerült jó szájízzel befejezniük az idényt.

U15-ös csapatunk az élvonalban kezdte meg a szezont, de a pandémia miatt négy meccset is ki kellett hagynia, nem is volt csoda tehát, hogy az alapszakasz végén kieső helyen zárt. Az osztályozóra két edzéssel a hátuk mögött tudta elutazni, végül nem is sikerült kivívniuk a bennmaradást. Februártól sem javult még sokat a teremhelyzet, márciustól azonban már heti egyszer, olykor heti kétszer is tudott edzeni gyerekcsapatunk – hol egy-egy órát, hol megosztva a termet a felnőttekkel. A másodosztály középszakaszát a harmadik helyen zárták a mieink, négy-négy győzelemmel és vereséggel a MEAFC-Miskolc és a Szombathely mögött – mindkét csapattól 3-0-ra kapott ki a Vegyész.

A május végi hármas döntőre azonban már úgy utazhattak el Baglyosné Ildikó és Veres István tanítványai, hogy az utóbbi három hétben heti kétszer fixen tudtak edzeni. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a MEAFC-tól 3-2-es vereséget szenvedtek egy kiélezett összecsapáson, míg a Vas megyeieket legyőzték öt játszmában. Mivel a miskolciak a Szombathely ellen is 3-2-re nyertek, aranyéremmel gazdagodtak, a Vegyész pedig ezüstéremmel zárta az ideálisnak közel sem nevezhető idényét.

Ez úton is köszönjük a játékosok, szüleik és edzőik kitartását, nem volt ugyanis ideális ez a szezon, mégis, talán sikerült jó szájízzel, pozitívan befejezni azt. Ezért is várja már játékos és szülő egyaránt annyira a Vegyész Röplabda Akadémiájának otthont adó Regionális Röplabda Központ átadását.

A Vegyész U15-ös, érmet szerzett csapata
Játékosok: Cziczlavicz Dávid (csapatkapitány), Fekete Máté, Garáz Zsolt, Zámborszky Bence, Kiss-Hutka Álmos, Melher Milán, Venczel Dominik, Jaidzisz Nikosz, Lukács Dániel, Zámborszky Ákos, Mészáros Gergő. Edzők: Bablyosné Ildikó, Veres István.