Junior döntő: kellenek a bravúrok!

Május 28-ától 30-áig a Kaposvár Aréna ad otthont a férfi röplabdázók junior bajnokságának döntőjének. Az ország legjobb hat csapata közé a Vegyész RC Kazincbarcika is kvalifikálta magát.

Junior csapatunkban négy olyan játékos is van, aki már bemutatkozott a felnőtt csapatban (Simkó Dániel, Tóth Krisztián, Földes Dániel és Csizmadia Tamás), közülük utóbbi kettő állandó kerettag is volt a szezon meccsei alatt. A Szabó Dávid által dirigált együttes az elődöntő első tornája után még nem állt továbbjutó helyen, de a második elődöntős eseményen a szintén finalista Pénzügyőr SE-t is legyőzte a MÁV Előre RA és a Kecskeméti RC mellett.

A hatos döntőben a házigazda Fino Kaposvárral és a PSE-vel kerültünk egy csoportba, a második trióban a Dunaferr SE, a Szolnok és  DEAC található. Pénteken már lemennek a csoportmeccsek, majd szombat délelőtt a csoportmásodik a másik csoport harmadik helyezettjével játszik az elődöntőbe kerülésért délelőtt, délután pedig az elődöntők következnek. Vasárnap már csak a helyosztók lesznek hátra.

„A mi csapatunkban benne van az a képesség, hogy a négy közé jusson, de ehhez bravúr kell. Jól edzettek a srácok, fejben rendben vannak, tudják a fontosságát ennek a tornának. Mindent megteszünk azért, hogy minél előrébb végezzünk, de én nagyon bízom a négy közé jutásban” – mondta honlapunk érdeklődésére Szabó Dávid.

A Vegyész RC Kazincbarcika kerete
Feladók: Csizmadia Tamás, Földes Dániel. Ütők: Együd Ádám, Simkó Dániel, Lévai László, Kohut Bence, Csordás László. Centerek: Garan Bálint, Fecske Szabolcs, Lévai László, Gálik Zsombor. Liberó: Tóth Krisztián.
Edző: Szabó Dávid.

A találkozókat a hunvolley.tv élőben közvetíti. A pénteki program itt tekinthető meg.