Ezúttal a Brno bizonyult jobbnak

Pénteken a brnói felkészülési röplabdatornán a VRC Kazincbarcika három szettben kikapott a házigazda Volejbal Brnótól.

A csütörtöki, Nitra elleni győzelem után a VRCK játékosai tudták, pénteken sokkal nehezebb dolguk lesz, ugyanis a házigazdák – akik a Don Bosco Kupán a legjobbjaikra nem számíthattak egy szponzori rendezvény miatt – az első napon a német Bundesligában szereplő, de osztrák Hypo Tirol AlpenVolleys (korábban Innsbruck) ellen öt szettben kaptak ki. A Brno nem is tartalékolt, egy posztot leszámítva a legerősebb csapatával állt ki, habár az első szettben sok segítséget kaptak a Kazincbarcikától is, amely rengeteg ki nem kényszerített hibával játszott (25-15, 1-0).

Ellenben a Brno remekül röplabdázott, a VRCK azonban rossz napot fogott ki, semmi nem jött össze a számára, Marek Kardos vezetőedző pedig nem keveset bosszankodott emiatt. Mert bár a csehek magasabb szinten űzik a röplabdát, nincs tízpontos különbség a csapatok között, de talán még hat sem – ennyivel nyerte ugyanis a házigazda a második felvonást (25-19, 2-0). A szép megmozdulásokkal azért Vlado Milevék sem maradtak adósak, próbálkoztak becsülettel a kazincbarcikaiak, Kardos pedig mindeközben különböző felállásokkal kísérletezett. A Brno azonban nem vett vissza, így esélyeshez méltón magabiztosan nyert három szettben (25-17, 3-0).

A nap másik mérkőzésén az innsbruckiak három szettben győzték le a VKP Bystrina SPU Nitrát. Szombaton a VRCK 15 órától játszik a Hypo Tirol ellen. A találkozót nem fogjuk közvetíteni Facebook-oldalunkon, ugyanis a Brno elleni videót is letiltotta a közösségi oldal (a labdamenetek között lejátszott zenékre hivatkozva).


JEGYZŐKÖNYV
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BRNO
Volejbal Brno – VRC Kazincbarcika 3-0 (15, 19, 17)
Brno: Hrazdira 14, Hukel 5, Rímal 15, Handlio 12, Prazák 7, Truong 1. Csere: Weber (liberó), Jakubec, Licek 1, Okosanovic 6. Vezetőedző: Ondrej Marek.
VRCK: Páez 1, Németh 9, Macko 3, Genhardt N. 2, Milev 6, Banai 3. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Toronyai, Árva, Blázsovics 4, Juhász 1. Vezetőedző: Marek Kardos.

Fotó: vrck.hu/Tóth Milán