Ezúttal nem sikerült megtréfálni a Kamnikot

Szombat este a VRC Kazincbarcika 3-0-ra kikapott a Calcit Volley Kamnik ellen a Közép-európai Liga bleiburgi tornájának a 2. mérkőzésén.

Utolsó tornáját a VRC Kazincbarcika négy-négy győzelemmel és vereséggel várta, és nem is akármilyen csapatok vártak rá az ausztriai Bleiburgban: pénteken az osztrák AICH/DOB Posojilnica  és a szlovén Calcit Volley Kamnik 3-2-t játszott egymással. A kamnikiak kissé csalódottak voltak a vereség miatt, hiszen kétszettes előnyről kaptak ki, de már így is biztos résztvevőnek érezhették magukat a négyes döntőben, ahogy az AICH/DOB is. Szombat este a VRCK a Kamnikkal mérte össze tudását.

Papíron a szlovének számítottak az esélyesnek, és bár egy évvel ezelőtt sikerült megtréfálni őket, ezúttal jóval nehezebb dolga volt a VRCK-nak: a Kamnik ugyanis ismét számíthatott legjobbjára, Guilherme Pereirára, és a nyáron még a „lyukas posztokat” is megerősítette.

Az első játszma elején még a Kazincbarcika állt jobban, a szlovének először hathoz érve tudtak vezetni, igaz innen már nem is adták át a kezdeményezést Daniel Oravec legénységének (25-20, 1-0). A fordulás után a Kamnik jóval kevesebbet hibázott, és ezt a szintet már sikerült végig fenntartania. A második szettben is jöttek az extrák a kék-sárga mezesektől, de többet rontottak ellenfelüknél, így a papírforma ekkor sem akart borulni (25-19, 2-0). A harmadikban a rossz kezdés után gyorsan összeszedték magukat Szabó Dávidék, olykor a testi épségüket sem kímélték, és újra méltó ellenfelei voltak a Kamniknak. Azonban hiába küzdöttek, hajtottak a kazincbarcikaiak, a szlovén együttes végig magas szinten röplabdázott, és revánsot vett a tavalyi vereségért (25-17, 3-0).


JEGYZŐKÖNYV
KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, BLEIBURGI TORNA, 2. MÉRKŐZÉS
Calcit Volley Kamnik – VRC Kazincbarcika 3-0 (20, 19, 17)

Bleiburg, 50 néző. V.: Brlas, Rajkovic.
Kamnik: Novljan 5, Gil 2, Vidmar 14, Stalekar 5, Pereira 12, Okroglic 6. Csere: Hribar (liberó) 1, Stembergar. Vezetőedző: Gasper Ribic.
VRCK: Páez 1, Milev 10, Banai 5, Szabó 11, Mészáros 6, Juhász 8. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kozsla, Toronyai, Gebhardt N. 1, Árva. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Gasper Ribic: Elég jó mérkőzést játszottunk, rendkívül elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. Főleg nyitásban és fogadásban sikerült javulnunk péntekhez képest. Külön öröm, hogy győzelemmel zártuk az alapszakaszt.

Daniel Oravec: A legnagyobb probléma a nyitásunkkal és a nyitásfogadásunkkal volt. A Kamnik rendkívül pontosan játszott, keveset hibáztak, mi viszont rengeteget. Amikor a szerváink ültek, partnereik voltunk az ellenfélnek, de a fogadáson sok múlott.

Fotó: vrck.hu/Tóth Milán