Felállt a MAFC, a végén azonban a Vegyész örülhetett

Egy felemás arculatú mérkőzésen, az ötödik szettben tudott nyerni a GreenPlan-VRCK a MAFC-BME vendégeként a férfi röplabda Extraliga 3. helyéért tartó csatájának második felvonásán.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést (5-2), de villámgyorsan egyenlítettek Szabó Dávidék, nem sokkal később pedig már két ponttal vezettek. A játszma derekán remekül összeállt a GreenPlan-VRCK védekezése, a támadásokat pedig rendre jó százalékkal fejezték be Csizmadia Tamás ütői ( ). Nem is volt már kérdés a végén, hogy Blázsovics Péterék nyerik a nyitó játszmát (18-25, 0-1).

Gyorsan többpontos előnyt építettek ki maguknak Lukasz Ciupáék a második felvonás elején, és a vendégek a játék minden elemében ellenfelük fölé kerekedtek (10-16). Cserékkel próbált meg operálni Nagy Péter vezetőedző, de ezúttal is kollégája, Toronyai Miklós örülhetett a játszma végén, játékosai ugyanis remekül támadtak és blokkoltak (15-25, 0-2).

Harcosabb arcukat mutatták a műegyetemisták az újabb térfélcserét követően, Rodrigo Moraes azonban jókor blokkot, majd további két pontot is szereztek csapattársai (6-9). Nem hátrált meg azonban a MAFC, 18-16 arányban visszavette a vezetést, és innentől gyakorlatilag állva hagyták ellenfelüket Krupánszki Olivérék (25-18, 1-2).

A negyedik felvonásban sokáig a MAFC négy ponttal vezetett, nem igazán tudta a Vegyész azt a játékot produkálni, amit az első két felvonásban. Tomas Lescay és társai egyre jobban röplabdáztak, és bár a végére Juhász Péterék felkapaszkodtak, végül a fővárosiaknak sikerült a szépítés (23-25, 2-2).

A mindent eldöntő játszmában aztán hamar magához ragadták a kezdeményezést Blázsovics Péterék, és a 27 pontig jutó ütő vezérletével a GreenPlan-VRCK magabiztosan húzta be az ötödik felvonást (11-15, 2-3).

A Kazincbarcika így 2-0-ra vezet a párharcban, és csütörtökön hazai pályán lezárhatja a párharcot (19:00, Don Bosco Sportközpont).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 3. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
MAFC-BME (4.) – GreenPlan-VRCK (3.) 2-3 (-18, -15, 18, 23, -11)
Folyondár, Budapest, 100 néző. V.: Szabó P., Tillmann.
MAFC: Gálvez 1, Godoy 17, Lescay 21, Csoma 10, Krupánszki 10, Eke 9. Csere: Pápai (liberó), Benkő, Szabó Barna 1, Szabó Bence 1, Szabó Balázs. Vezetőedző: Nagy Péter.
Vegyész: Csizmadia 2, Ciupa 15, Juhász 4, Szabó D. 22, Blázsovics 27, Moraes 7. Csere: Dudás (liberó), Árva. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a GreenPlan-VRCK javára.

Nagy Péter:

Toronyai Miklós: A harmadik szettben elfáradtunk egy kicsit, támadásépítésben és a befejezésekkel hadilábon álltunk. A negyedik második felétől azonban ismét összeállt a játékunk, visszajöttünk mi is a meccsbe, és bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk szorult helyzetből nyerni.