Felkészülési meccs után, bajnoki találkozó előtt

Ma délután a Vegyész RC Kazincbarcika a Debreceni EAC vendége lesz a férfi röplabda NB I 16. fordulójában, de nem ez lesz a csapat első mérkőzése a 2016-os naptári évben.

Szerdán ugyanis Kassán lépett pályára együttesünk, és bár 4-1-es (20, 10, 20, 20, -14) vereséget szenvedett, Toma Sándor vezetőedző szerint nagyon hasznos volt a felkészülési találkozó.

„Kovács Zoltán és Lehóczky László nem tudott velünk tartani, de rajtuk kívül mindenki kapott lehetőséget arra, hogy megmutassa magát” – fogalmazott honlapunknak a szakember. „Tudjuk, hogy mik a hiányosságaink, nyitásfogadásban mindenképpen javulni kell, de összességében elmondható, hogy jó mérkőzést tudtunk játszani egy erős ellenféllel szemben. Január harmadikán kezdtük meg ismét a közös edzéseket, aminek köszönhetően fizikálisan jó erőben van a társaság, még pénteken is hosszú tréninget tudtam tartani.”

Szombaton a sereghajtó Debrecen otthonából a Vegyész számára kötelező elhozni a három bajnoki pontot. Ezt Toma Sándor is így látja, persze nem lebecsülve az ellenfelet.

„Egy fiatal csapatról van szó, de nincs kérdés, nekünk kell dominálni. Nem szabad, hogy hullámvölgybe kerüljünk, olyan komolyan kell venni ezt a mérkőzést is, mint a jövő hetit, amikor a Kecskeméttel játszunk.”

Január 21-én (csütörtök, 17:30) a tabella-2. KRC látogat Kazincbarcikára, majd január 27-én (szerda, az időpont még nem ismert) a kassaik lépnek pályára a KSK Tornacsarnokban.

tm