Felkészülési meccset játszottak az U20-asok

Pénteken a Vegyész RC Kazincbarcika U20-as fiú csapatai a MEAFC-Miskolchoz látogattak felkészülési mérkőzésre. Öt szettet sikerült lejátszani, és Batári Csaba edző úgy véli, nagyon hasznos volt az összecsapás.

Az új idényben a megszűnő U19-es és U21-es korosztályt az U20 váltja fel, amelyben a Vegyész rögtön három csapatot fog indítani: egyet az élvonalban, kettőt pedig a harmadosztályban. Az egyik harmadik ligás csapat a VRCK-Tiszaújváros lesz, míg a másik a VRCK-Ózd, amelynek gerincét barcikai fiatalok fogják alkotni.

Habár a kezdő centereire nem számíthatott a szakmai stáb – mivel ők a felnőttel utaznak szombaton Eperjesre -, így is 20 játékos tartott Miskolcra. A hazaiak négy, a vendégek két játszmát nyertek.

A Vegyészben pálya lépők: Molnár M., Miklósi-Sikes, Lévai L., Elleh, Molnár V., Tóth P. Csere: Csordás, Kondor (liberók), Gál, Lévai P., Fecske, Nagy M., Kohut B., Kohut Sz., Pilisi, Bene, Gálik, Lukács, Bellér, Váradi. Edzők: Batári Csaba, Vass Renátó, Molnár Sándor.

„Szerencsére sikerült gyorsan lekötni a meccset a miskolciakkal, köszönet érte nekik” – mondta Batári, majd összegezte a látottakat. „Rengeteg dolgot kell még megtanulnunk, de biztató volt, hogy a fogadásunk és a mezőnyvédekezésünk rendben volt. A feladók és ütők közti kapcsolat erősítése nagyon fontos, remélem, hogy a következő hetekben ezen a téren is nagyot tudunk előre lépni. Tökéletes volt ez a mérkőzés, mert rávilágított arra, hol tartunk, és hogy miben kell fejlődnünk a pályán kívül is. Bízom abban, hogy még tudunk edzőmérkőzéseket játszani a szezon kezdete előtt.”

(fotók: Kovács Anna Luca, Gálik Zsombor)