Felszabadultan kell pályára lépni a címvédő ellen

Szerdán 19 órától a címvédő Fino Kaposvárt fogadja a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Don Bosco Sportközpontban az Extraliga 2. fordulójában. Toronyai Miklós vezetőedző mellett Péter Benedek mondta el gondolatait a mérkőzést megelőzően.

A Vegyész egy magabiztos győzelemmel kezdte az idényt, az újonc TFSE-t három szettben sikerült két vállra fektetnie. Az első szettben villámrajtot vettek a borsodiak, de a harmadik játszmában hétpontos előnyt herdáltak el majdnem. Utóbbi miatt Toronyai Miklós sem volt elégedett.

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, úgy gondolom, hogy a mi akaratunk érvényesült” – emlékezett vissza a szombati nyitányre vezetőedzőnk. „Ahogy azonban a magabiztos vezetéskor az lenni szokott, a koncentráció visszaesett, és ez a harmadik szettben majdnem megbosszulta magát. Éreztem, hogy nem veszítjük el a játszmát, de most is tartom, hogy fiatal csapat ilyen hibába nem eshet. Ezt ki kell küszöbölni, átestünk a tűzkeresztségen, és a jövőben azon kell dolgozni, hogy a koncentráció állandó legyen.”

Amíg szombaton – mondhatni – kötelező siker várt a GreenPlan-VRCK-ra, addig szerdán a címvédő rekordbajnok, Bajnokok Ligája-induló Fino Kaposvár ellen nagy bravúr lenne, ha összejönne a győzelem. Toronyai azt szeretné, ha játékosai felszabadultan, a játékot élvezve lépnének pályára.

„Nem szabad elfelejteni, hogy a címvédő, egyben bajnokesélyes látogat hozzánk. Hazai pályán játszunk, tehát felszabadultan kell röplabdáznunk. Nem kell nézni a pillanatnyi állást, a bírót, az ellenfelet. Amit csinálunk edzésen, azt kell átültetni, ez az elsődleges. Szeretnénk a közönséget is kiszolgálni, hogy folyamatos tűzzel, lelkesedéssel játszunk” – mondta Toronyai, majd egy kicsit kitért a szurkolókra is. „Akik a nyáron velünk maradtak, követték a felkészülési mérkőzéseinket, és pozitív dolgokat mondtak a csapatról. Ez jó dolog, mert továbbra is összetartó a mi kis közegünk, és azt is tudják szurkolóink, hogy idén nekik is türelmesebbnek kell lenniük a csapattal szemben. A támogatásukat viszont élvezzük, amit szeretnénk viszonozni.”

Bohdan Velicsko betegség, Garan Bálint kisebb derékfájdalom miatt a héten még nem edzett, úgyhogy ezt a váratlan helyzetet is valahogy meg kell oldania a szakmai stábnak. Mivel a keret így még szűkebb lett, kényszermegoldások is szóba jöhetnek, ráadásul Péter Benedek válla sem tökéletes, ezért is kapott kevesebb labdát Budapesten. Válogatott szélső ütőnk azonban még így is bízik a meglepetésben.

„Mindenki várta az első meccset, mindenki nyerni akart. Jó volt a hangulat a pályán, fel voltunk tüzelve, de igen, az utolsó szettben tényleg leengedtünk” – ismerte el Péter Benedek, aki kitért a szerdai összecsapásra is. „Beszéltük a fiúkkal, hogy várjuk a meccset, és szeretnénk megnehezíteni a dolgukat, nem fogunk megijedni. Talán tudunk meglepetést okozni, de persze tudjuk, nem mi vagyunk az esélyesek. Rutinos, sokat látott játékosok vannak a túloldalon, remélem, kifogunk egy jó napot, és a szerencse is mellénk áll majd.”

A találkozóra a belépés ingyenes, és a Hunvolley TV élőben közvetíti a Don Bosco Sportközpontból.