Férfi és U16 kategóriában is Vegyész-siker született Hajdúnánáson

Három U16-os fiú strandröplabda-párosunk is versenyzett Hajdúnánáson vasárnap, míg szombaton a férfiaknál a Berkes Zoltán, Tóth Dániel kettős diadalmaskodott.

Először írtak ki utánpótlás-párosok számára tornát Hajdúnánáson, hiszen a kazincbarcikai fiatalok „éheznek” a strandröplabda-versenyekre, amire viszont Kelet-Magyarországon nincs lehetőség. Végül a három vegyészes duó mellett egy nyíregyházi páros, Földi Boglárka és Kiss Fanni nevezett még, és olyannyira kiegyenlített volt a mezőny, hogy a hat mérkőzésből öt is döntő szettben dőlt el, azok is két-három pontos különbséggel.

A körmérkőzéseket követően az első a negyedikkel, a második a harmadikkal játszott a döntőbe kerülésért, természetesen rövidített szettben dőlt el mindkét párharc. Az addig veretlen nyíregyházi lányokat a Molnár Márk, Molnár Vajk kettős győzte le, míg Kondor Kristóf és Gál Levente a Bene Szilárd, Lévai Péter kettősnél bizonyult jobbnak. A harmadik helyért a nyíregyházi lányok három játszmában kerekedtek felül Lévaiékon, míg az aranyért folyó harcban Kondorék diadalmaskodtak hasonló arányban a Molnár-testvérek ellen.

„A gyerekek többször is táncoltak szüleik idegein” – mondta Bagó László, a Vegyész RC edzője, utalva az izgalmakra. „Vannak tervek az utánpótlás-versenyek felfuttatására, a rendezőkben megvan a szándék. Rajtunk kívül szeretnék bevonni a debrecenieket, a nyíregyháziakat, az egrieket, kunhegyesieket és a többi, utánpótlás-bázissal rendelkező klubot. Úgy vélem, jövőre komolyabb tornák lesznek sokkal több résztvevővel. Most is nagyon jó mérkőzések voltak, tizennégy-tizenöt szettet játszottak a gyerekek, ami rengeteg, de a fáradtságot legyőzte a lelkesedés. Nem kérdés, hogy a következő alkalommal is jönnek a gyerekek.”

Szombaton a férfiaknál a Berkes Zoltán, Tóth Dániel kettős nem talált legyőzőre, a fináléban a Budai Balázs, Fazekas Balázs párost fektették két vállra. Berkeséknek ez volt a második sikerük idén Hajdúnánáson. Szabadidő kategóriában Toronyai Miklós és Potyka Péter szereztek bronzérmet.

A férfi páros versenyt a VRCK kettőse, Tóth Dániel és Berkes Zoltán nyerte.

További eredmények, videók a szervező Facebook-oldalán!