Fordulatos összecsapáson vertük a MAFC-ot

A férfi röplabda Extraliga 2. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán 3-1-re legyőzte a MAFC-BME-t. A címvédőnél debütált a december végén szerződtetett brazil center, Rodrigo Moraes.

A kezdőben kapott lehetőséget a Vegyész nemrég igazolt brazil centere, Rodrigo Moraes, egyébként az alapcsapatát küldte pályára Marek Kardos vezetőedző a műegyetemisták elleni találkozón. Árva Milánék jól kezdtek, gyorsan négypontos előnybe kerültek, 12-nél már szólt a nézőtérről a „kétszer annyi” rigmus. Carlos Páez blokk nélkül üttette a hátsó sorból berobbanó Blázsovics Pétert (14-9), majd Rodrigo osztott ki egy hatalmas blokkot. Zárkózott azonban a MAFC (18-15), közben Budai Balázs érkezett Árva helyére, de hárompontos előnyét már nem adta le a címvédő (25-22, 1-0).

Moraes pontjaival rögtön az elején fordított a VRCK, majd négypontos előnyt harcolt ki magának (8-4). Mindkét csapat felszántotta a pályát, hazai oldalon Marcílio Braga és Páez is hatalmasakat mezőnyözött, majd egy ilyen mentést követően Blázsovics vágta be a játékszert a másik oldalra (14-8). A vendégek nyitásfogadását követően érintette a játékszer a plafon alatt lógó hálót, ez váltott ki heves vitát a felek között, hiszen a távolabbi vonalbíró intette azt be – nem mellékesen helyesen. Blázsovics nyitásaival meglépett a Vegyész, és könnyedén húzta be a második játékrészt (25-14, 2-0).

Az újabb térfélcserét követően a MAFC szerezte az első öt pontot, majd 12-3-ra is ment már. Jött egy kettős csere, Toronyai Miklós feladóba, Bibók Balázs pedig átlóba állt be, de 6-17-ről kellett volna felkapaszkodnia a Vegyésznek, ami már nem sikerült (13-25, 2-1). Braga jó nyitásaival ezúttal a Kazincbarcika vett villámrajtot (6-1), Blázsovics ászával pedig már hattal ment (11-5). Nagyjából állandósult a felek közti különbség, ezért várható volt, hogy Nagy Péter, a budapestiek vezetőedzője lassan időt fog kérni, és ezt 16-10-nél tette meg. Moraes a 13. pontját is megszerezte, majd mezőnyözött egyet, ahogy Marián Vitko is, a találkozót pedig az egész este remekül játszó Blázsovics Péter zárta le (25-19, 3-1).

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A szombati mérkőzés MVP-je: Blázsovics Péter! 🏐👍 Fiatal csapatkapitányunk támadásban és védekezésben is stabilan játszott a @mafcvolleyball elleni találkozón. #MVP #volleyball #vrck #kolorcity #kazincbarcika #hajrávegyész #blazso

VRC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés,

Legközelebb szerdán játszik a Vegyész hazai pályán, 18:30-tól, ellenfele a Pénzügyőr SE lesz a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 2. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3-1 (22, 14, -13, 19)
Don Bosco Sportközpont, 500 néző. V.: Adler, Árpás.
Vegyész: Páez 2, Blázsovics 16, Juhász 6, Braga 16, Árva 7, Moraes 13. Csere: Vitko (liberó), Dudás (liberó), Budai 1, Bibók 2, Toronyai. Vezetőedző: Marek Kardos.
MAFC: Hole 1, Gebhardt N. 13, Kovács S. 3, Csoma 19, Szabó B. 10, Tasev 6. Csere: Bene (liberó), Bakóczy. Vezetőedző: Nagy Péter.

Marek Kardos: Sokat nem tudtunk még gyakorolni hat a hat ellen, ráadásul a játékrendszerünkbe egy új játékost is be kellett építenünk. Pozitívum, hogy nyertünk, hiszen fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük az Extraligát.

Nagy Péter: Az első játszmában taktikailag rendben voltunk, de a fogadásainkból nem tudtunk eredményesen támadni. Áttértünk idővel a taktikai szervákra, a védekezésünk és a blokkunk is feljavult. A negyedik szettben azonban nem nyitottunk jól, Braga nyitásai pedig megzavartak bennünket. Innen már nem tudtunk olyan koncentrációval játszani, mint előtte.

(fotó: © vrck.hu, Kovács Loretta)