A kupadöntő a tét a Pénzügyőr ellen

Szerdán 18:30-tól a Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE-t fogadja a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Az előző szezonban a felek sokszor „randevúztak” egymással, hiszen a bajnokság alapszakaszában is már együtt szerepeltek, és ahogy akkor, úgy most is összekerültek a Magyar Kupa elődöntőjében. A kupadöntőt a budapestiek játszhatták, amit elveszítettek a bajnokságban negyedik helyen záró Kecskeméti RC-vel szemben, és az Extraligában is „csak” ezüstérmet szereztek, mivel ott a Vegyész összesítésben 3-1-re nyert.

A mostani szezonban viszont először találkoznak egymással a felek, és Marek Kardos vezetőedzőnk szerint a fővárosiak az esélyesek, hiszen nekik a nyáron alig változott a játékoskeretük.

„Szerintem egyértelmű, mi a célunk, de nem lesz könnyű dolgunk, sőt” – szögezte le a szakember. „A Pénzügyőr a párharc esélyese, hiszen nagyjából egyben tartotta a keretét. A kezdőben két helyen volt változás náluk: az orosz szélső ütőt egy sokkal komplexebb brazilra cserélték, aki fogadásban és támadásban is hatékony, valamint liberó poszton is egy braziljuk van, aki ugyancsak képzett röplabdázónak tűnik. Velük sokat erősödött a Pénzügyőr, és már a center Rása Alex is felépült, egyre többet játszik. Fegyelmezetten, jól végzi riválisunk a dolgát. Az a sors fintora, hogy tavaly egy csoportban szerepeltünk, idén viszont egy ilyen fontos összecsapáson fogunk először találkozni, majd jön két másik találkozó is gyorsan.”

A két mérkőzésből álló elődöntőben a 3-0-s és a 3-1-s győzelemért három pont jár, míg a 3-2-ért kettő, ebben az esetben a vesztes is kap egy egységet. A visszavágóra egy hét múlva, január 22-én kerül sor a Kőér utcai pályán (szerda, 20:00), míg most vasárnap a felek bajnokit játszanak egymással Budapesten (17:00).

(fotó: vrck.hu, Kovács Loretta)