Garan: Az a célom, hogy még többet tanuljak

Akár az Extraliga előttünk álló kiírásában debütálhat a felnőttek között Garan Bálint, klubunk saját nevelésű centere. A fiatal játékos a mögöttünk hagyott hétvégén már hivatalos felkészülési mérkőzésen pályára léphetett a GreenPlan-VRCK-ban.

„Hatalmas élmény, megtisztelő érzés volt játszani a nagyok között” – mondta az elején kicsit megszeppenve a 19 éves játékos, majd belejött az interjúadásba. „Az első pontoknál kicsit izgultam, mert teljesen más volt a légkör és a meccsek gyorsasága, szintje, de nagyon sokat segítettek nekem a pályán és azon kívül is a csapattársak. Ezért könnyebben fel tudtam venni a ritmust, bár még azért kicsit szokatlan, de remélem a későbbiekben is lesz rá lehetőségem, hogy bizonyítsak. A legelső pont, amit sikerült szereznem, az a Kistext elleni meccsen volt, ami nagyon felemelő érzés számomra. Maga az a tény, hogy extraligás szinten tudtam pontot szerezni, másrészt a csapattársak bátorítása, amelyet végig, az egész meccsen éreztem. Nem utolsó sorban segíteni tudtam a csapatot a győzelem elérése érdekében.”

Egy másik fiatal center, a mindössze 16. életévét idén nyáron betöltő Cziczlavicz Dávid is a felnőttekkel készül, és Garanhoz hasonlóan rá is számít Toronyai Miklós a GreenPlan-VRCK-ban.

„Nagyon jó kapcsolatot ápolunk Dáviddal” – szögezte le Garan. „Megvan az úgymond egészséges rivalizálás kettőnk között, de igyekszünk mindenben támogatni a másikat, és mindenben segíteni, amiben csak tudjuk.”

Garan viszonylag későn, középiskolásként kezdett el röplabdázni, és volt egy év – a koronavírus-járvány miatt -, amikor alig-alig volt lehetősége edzésekre járni, hiszen kollégista és Jósvafőn lakik.

„Sajnos, mivel vidéki vagyok, eléggé későn ismerkedtem meg a röplabdával” – magyarázta az Irinyi tanulója. „Nagyon sok segítséget kaptam azonban, már a legelejétől kezdve, Mikitől is, annak érdekében, hogy minél többet fejlődjek. A jövőben is az a célom, hogy még többet tanuljak, és a későbbiekben a felnőtt csapat tagja lehessek. Tudom, ehhez még nagyon sok munka kell, de mindent megteszek ennek érdekében.”

Végezetül megkérdeztük, mennyire várja már az új szezont, hiszen ez lesz az utolsó éve az utánpótlásban, de akár tétmeccsen is bemutatkozhat a felnőttek között.

„Én már nagyon várom az új idényt. Mivel, sajnos, ez az utolsó évem az utánpótlásban, ezért szeretnék mindent megtenni azért, hogy idén az U20-as csapattal minél jobb helyezést érjünk el a bajnokságban. Nagyon várom, hogy a felnőttek között tétmeccsen is bemutatkozhassak, ami tudom, hogy még kicsit messze van, de dolgozok az ügy érdekében” – szögezte le Garan.