GreenPlan-VRCK: csütörtökön hat szett, pénteken egy meccs

Csütörtökön és pénteken a lengyelországi Gorlicében szerepel nemzetközi felkészülési tornán a GreenPlan-VRCK. Habár a török Milas távolmaradása miatt az utolsó napokban is módosítani kellett még a programot, három mérkőzés így is vár a mieinkre.

A törökök visszalépése miatt – mivel nem mindenki kapott engedélyt az utazásra a hatóságoktól – a lengyel harmadik vonalban szereplő Karpaty Krosno lesz a beugró, de a kiscsapat csak pénteken játszik egy mérkőzést. Ennyire azonban még ne szaladjunk előre.

Csütörtökön a fő meccs a két plusligás lengyel együttes, a GKS Katowice és a Czarni Radom között lesz 19:30-tól. Nem túlzás azt állítani, hogy ezt a két csapatot világsztárok alkotják: elég csak a brazil Maurício Borges (Radom), vagy két lengyel játékos, Pawel Woicki (Radom) és Jakub Jarosz (Katowice) nevét megemlíteni. Ennek a mérkőzésnek a győztese pénteken a döntőt, a vesztese pedig a bronzmeccset fogja játszani.

A másik ágon a szerb Ribnica Kraljevo, a szlovák VK Mirad UNIPO Presov és a GreenPlan-VRCK feszülnek egymásnak. A találkozók három szettesek lesznek, és sorrendben Kraljevo-Presov (14:30), Kraljevo-VRCK (16:00) és Presov-VRCK (17:30) összecsapásokat rendeznek. Ezen hármasból a legkevesebb pontot gyűjtő játszik pénteken a Karpaty Krosnóval 13 órától, majd a második a bronzmeccsre (15:30), az első pedig a döntőre lesz „hivatalos” (17:00).

„Már az nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen tornára meghívást kaptunk. Kiváló ellenfelekkel szemben mérhetjük le a tudásunkat már csütörtökön is, aztán valamikor pénteken még lesz egy mérkőzésünk. Szeretnénk úgy zárni a kétnapos eseményt, hogy az eredménytől függetlenül elégedettek lehessünk a mutatott játékunkkal” – mondta Toronyai Miklós vezetőedző honlapunknak.