Győzelem, 3-0-ra a Pécs ellen is

A férfi röplabda NB I A-csoportjának 6. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika magabiztos győzelmet aratott a Pécsi TE-PEAC ellen vasárnap kora délután.

A MAFC-BME elleni hétközi mérkőzéshez képest több helyen is cserélt Marek Kardos vezetőedző csapatán: a kezdőben kapott helyett Toronyai Miklós, Gebhardt Norbert és Árva Milán, valamint liberó poszton Dudás Tamás. Habár a Baranya megyei együttes többször is „kellemetlenkedett” hazai szempontból, ezektől eltekintve a VRCK esélyeshez méltón uralta a mérkőzést. Az első játszmában még csak stabilan játszott a hazai csapat, a másodikban azonban Toronyaiék már bátran figuráztak. Az egyetemisták becsülettel küzdöttek, a harmadikban elérték a 20 pontot, a Vegyész azonban valamivel több mint egy óra alatt lezárta az összecsapást.

Sikerének köszönhetően a Vegyész továbbra is hibátlan az A-csoportban, mint a hat meccsét megnyerte. Legközelebb Magyar Kupa-találkozón lép pályára november 14-én (19:30, Folyondár) a VRCK, méghozzá a MAFC-BME vendégeként.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, A-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Pécsi TE-PEAC 3-0 (16, 14, 21)
Don Bosco Sportközpont, 200 néző. V.: Vigh, Pőcze.
VRCK: Toronyai 2, Blázsovics 9, Juhász 8, Gebhardt N. 18, Árva 11, Macko 5. Csere: Dudás (liberó). Vezetőedző: Marek Kardos.
Pécs: Dolgos 2, Soós 8, Demeter 6, Örkényi 5, Merkler 4, Várhalmi 5. Csere: Kaszás (liberó), Baji 2. Vezetőedző: Storcz Tamás.

Marek Kardos: Nyertünk, ami jó. Valamit sikerült megvalósítani abból, amit kértem, valamit nem.

Storcz Tamás: Kicsit gyámoltalanul kezdtünk, de miután sikerült lecsökkentenünk a saját hibáink számát, kicsit közelebb kerültünk ellenfelünkhöz. Magunkhoz képest nem játszottunk rosszul.