UP: első versenyükön jártak miniseink!

Mindkét U13-as csapatunk debütált az idei évben, míg az U15-ös együttesünk Szolnokon játszott négyszettes mérkőzést a múlt hétvégén.

DEBÜTÁLÓ MINISEK

Nagy napra ébredtek vasárnap a legkisebbek, hiszen életük első röplabda-versenyére készülhettek. Az Ádám Jenő és a Kazinczy Ferenc Tagiskola tanulói is először ölthették magukra a VRCK szerelését, de kudarcot egyikük sem vallott, annak ellenére, hogy győzelmet csak az ádámosoknak sikerült felmutatniuk az egri tornán, éppen a kazinczysok ellen.

Máthé László és Bene Anett csapata még egy éve sem röplabdázik, míg a Béres Csaba által edzett kazinczysok áprilisban kezdték el megismerni a sportág alapjait. Az Ádám Jenőben edződő fiatalok ennek ellenére csak 2-1-re kaptak ki a dunaújvárosiak és a kecskemétiek első csapatától is, míg a helyosztót a Kazinczy ellen 2-1-re nyerték, tehát a kertvárosiak sem maradtak szett nélkül. Bene Anett edző elárulta, a szettgyőzelmeknek úgy örültek diákjaik, mintha világbajnokságot nyertek volna, ami nem is csoda, elvégre ők többségben még csak 2008-as születésűek, míg az ellenfelek átlagéletkora magasabb, egy, de akár két évvel idősebbek is vannak náluk, akik már régebb óta röplabdáznak.

Vincze Tamás csapata, az Egri Városi Sportiskola a harmadik helyet szerezte meg a tornán, a bronzéremhez pedig ezúton is gratulálunk, főleg, hogy a helyosztón a Kecskemét A-t sikerült két vállra fektetniük a házigazdáknak.

SZETTRABLÁS SZOLNOKON

Kovács Zoltán U15-ös együttese vasárnap 3-1-re kikapott a Szolnoktól idegenben. A korosztályba még csak idén belépő fiatalok továbbra is tanulják a hat-hat elleni játékot, ennek ellenére a több korosztályos válogatottat is soraiban tudó hazaiak ellen sikerült a harmadik játszmát megnyerniük. Edzőjük érdeklődésünkre elmondta, látszik a folyamatos fejlődés, ahhoz azonban, hogy még gyorsabban utolérjék az előttük járókat, sokkal több meccsre lenne szükségük.

A nyolccsoportos Országos Gyermek Bajnokság lebonyolítása nem sikerült a legjobban: a 7. csoportban, ahol a VRCK is szerepel, a KESI nem indult el, így abban a mieinken kívül csak a szolnokiak szerepelnek. Van azonban négyfős csoport is, ahol minden csapat túl van hat összecsapáson – a mieink és szolnokiak pedig még csak kétszer játszottak, „természetesen” egymás ellen.

Gyerek csapatunk Kovács Zoltán edzőjükkel.

BEMUTATKOZTAK, MINT LABDASZEDŐK

A felnőtt csapat mérkőzésein mindig az utánpótlásban játszók segítenek a labdaszedésben. Mivel azonban az U13-as és az U15-ös csapatunk is meccsen volt, ezért a Pécs elleni bajnokin az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájának röplabdásai segédkeztek a labdaszedésben, ráadásul hibátlanul. Köszönjük a segítséget a fiúknak és a lányoknak, valamint felkészítőjüknek, Bagó Lászlónak.

(Főcímkép: az ádámos U13-as csapat)