Harmadszorra is sikerült legyőzni a rekordbajnokot!

A Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-ra nyert a Fino Kaposvár ellen a férfi röplabda Extraliga 8. fordulójában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetítette a Don Bosco Sportközpontból.

Szorosan indult a találkozó, a Fino járt mindig előrébb, majd fordult a kocka, és a Kazincbarcika volt rendszerint eggyel-kettővel ellenfele előtt. Ugyan a hajrára még egállal fordultak a felek, Juhász Péterék nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak, és ezzel behúzták a nyitó játszmát (25-19, 1-0).

A kaposváriak játékkedve nem ment el, sőt, 8-11-re meg is léptek a második szettben. Aztán jött zsinórban öt hazai pont, majd újfent kiegyenlített volt a játék. A somogyiaknak több játszmalabdájuk is volt, de egyikkel sem éltek, míg Szabó Dávid vezérletével a VRCK köszönte a lehetőséget, és már kettővel ment (30-28, 2-0).

Alaposan bekezdett a harmadikban a Vegyész (5-0), de ilyen gyorsan fel is jött egy pontra a Kaposvár. Nagy Pétert háromszor is le tudták blokkolni Lubos Mackóék (14-8), ennek ellenére sem az átló, sem pedig csapata nem adta fel, és folyamatosan nyomás alatt tartották vendéglátójukat (19-17). Újfent izgalmasan alakult a végjáték (22-21), de a harmadik meccslabdáját már sikerült értékesítenie a címvédőnek (25-23, 3-0).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 8. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3-0 (19, 28, 23)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 500 néző. V.: Bátkai-Katona, Vári.
VRCK: Páez 5, Gebhardt N. 4, Juhász 6, Szabó D. 26, Milev 2, Macko 3. Csere: Vitko (liberó), Blázsovics 6, Németh 8. Vezetőedző: Marek Kardos.
Kaposvár: Keen 1, Bozóki 11, Nagy J. 7, Nagy P. 15, Horváth 18, Kalmár 2. Csere: Pápai (liberó), Szabó Be., Bögöly. Vezetőedző: Demeter György.

Marek Kardos: Nem volt ez egy könnyű mérkőzés, sajnos néhány szituációban olyan megoldást próbáltunk alkalmazni, amit edzésen nem is gyakoroltunk, és ennek nem feltétlen örülök. Szabó Dávid ma nagyon jól játszott, az ő teljesítménye kellett ahhoz, hogy ma nyerjünk, valamint az is, hogy tudtunk cserélni, amikor kicsit akadozott a játékunk.

Demeter György: Küzdöttünk, és bár nem játszunk még úgy, ahogy tudunk, de jó úton járunk, és remélem, hogy a közeljövőben ez már az eredményekben is meg fog mutatkozni. A Kazincbarcika azért nyert, mert volt egy Szabó Dávidja, és mert hosszabb volt ma a kispadja.

(Fotó: vrck.hu)