Nem téveszti meg a Vegyészt a Kaposvár haloványabb formája

Csütörtök este 20 órától (M4 Sport) a Vegyész RC Kazincbarcika a Fino Kaposvárt fogadja a férfi röplabda Extraligában, és bár a csapatok között nyolc pont a különbség, a hazaiak nem írják le a vendégeket.

Három fordulóval a bajnokság vége előtt három pont előnnyel vezeti a VRCK az LV Sport Pénzügyőr SE előtt a tabellát, harmadik a Kecskeméti RC, míg a Fino hátránya a listavezetővel szemben nyolc pont. A szezonban a Vegyész már kétszer legyőzte a Kaposvárt (0-3, 1-3), így papíron a hazaiak a találkozó esélyesei, Marek Kardos vezetőedző viszont ezt máshogy gondolja.

„Fontos lesz számunkra az előttünk álló három mérkőzés, szeretnénk a lehető legjobb eredménnyel zárni a bajnokság ezen szakaszát” – fogalmazott a szlovák szakember a vrck.hu-nak. „Látszólag nincs jó formában a Kaposvár, de ez nem szabad, hogy megtévesszen bennünket. Jó csapatról van szó, amely képes bármikor jól játszani, és vannak remek játékosaik. Főleg Nagy Péter teljesítménye lehet kulcsfontosságú, így az ő hatástalanításán kell leginkább dolgoznunk.”

A somogyiak a legutóbbi fordulóban már 0-2-re vezettek a MAFC-BME ellen, végül azonban kikaptak a fővárosiak otthonában. A legutóbbi hat tétmeccséből Demeter György legénysége négyszer is vereséget szenvedett: kétszer a Vegyésztől, egy-egy alkalommal pedig a Pénzügyőrtől és a MAFC-tól. A VRCK jó sorozatban van, zsinórban hat találkozón maradt veretlen, és Blázsovics Péter szerint erre nyugodtan építhetnek.

„Szerencsére alaposan fel tudunk készülni a meccsekre, mert most már nem arról szólnak a napjaink, hogy utazunk vagy játszunk” – mondta a három héttel ezelőtt még visszérműtéten áteső szélső ütő, aki egy héttel ezelőtt másfél szettet játszott a MAFC ellen. „A kupameccsen szinte hiba nélkül játszottunk a Kaposvár ellen, abból mindenképpen tudunk építkezni, de egyébként is jól megy mostanában a szekér, ez pedig kellő önbizalommal tölt el bennünket. Ellenfelünk nem rossz csapat, de szerintem mi jobbak vagyunk, és ha egy erős átlagot tudunk hozni, jó eséllyel meg is nyerjük a rangadót.”

„Csütörtökön szeretnénk kiköszörülni a csorbát” – ezt már a Fino vezetőedzője, Demeter mondta a kaposvarvolley.hu-nak. „Sajnos a MAFC ellen meccslabdáról kaptunk ki, így a nemzetközi porondon edződött Kazincbarcika otthonában a legjobb tudásunkat kell majd nyújtanunk, és mindent bele kell adnunk ahhoz, hogy jól szerepeljünk.”

Szabó Barna és Kiss Máté játéka kérdéses a vendégeknél, mindketten betegséggel küzdenek. A kazincbarcikaiak Banai Máté szereplésére nem számíthatnak.

17 órától a junior csapatok, tehát a VRCK U21-esei a kaposvári fiatalok ellen játszanak a Don Bosco Sportközpontban.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 8. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár
2019.03.14., 20:00, Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika
Vezeti: Bátkai-Katona, Vári.
A találkozót élőben lehet követni az M4 Sporton, és az M4 Sport.hu-n.
A belépés díjtalan.

(Fotó: vrck.hu)