Három kubaival, régi ismerősökkel érkezik a Kecskemét

A férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 2. fordulójában a Kecskeméti RC lesz a Vegyész RC Kazincbarcika ellenfele vasárnap 17 órától a Don Bosco Sportközpontban. A vendégek öt légióssal és három ex-barcikai játékossal érkeznek.

A rajt nem sikerült jól a Vegyész számára, hiszen három játszmában kikapott a Fino Kaposvár vendégeként. A találkozó kielemzése természetesen megtörtént, de az első meccset gyorsan el is kellett felejteni, mert az élet nem állt meg, fel kellett készülni a következő, Kecskemét elleni összecsapásra.

„Fegyelmezetlenek voltunk, nem tartottuk be a taktikát és sokszor úgy festett, mintha nem is élveznénk a játékot” – emlékezett vissza Toronyai Miklós. „Voltak egyéni és kollektív beszélgetések is, és mindenki célja az, hogy még egy ilyen pofonba ne szaladjunk bele. Talán jókor jött ez a vereség, figyelmeztetett bennünket arra, hogy nem elég jól dolgozni a felkészülési időszakban, a koncentráció a tétmeccseken sem lankadhat, sőt.”

A Kecskemét ellen a felkészülési időszakban kétszer is nyert a Vegyész: egyszer 4-0-ra, egyszer pedig 2-1-re – ezekből azonban messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Egyrészt azért, mert a meccseknek nem volt tétjük, másrészt pedig azóta a Kecskeméthez érkezett egy ausztrál-görög feladó, valamint a kubai átló mellé egy-egy kubai center és négyes ütő is – utóbbi kettő csak néhány napja volt a kerettel, amikor a Don Bosco Kupán pályára léptek. Három egykori vegyészes, az angol-magyar Palánkai-Omoshebi Zachary, Gebhardt Áron és testvére, Norbert is az alföldieket erősíti.

A mérkőzés játékvezetője Ujházi Mónika lesz, munkáját Halász Enikő, Weszely Virág és Vig Diána fogják segíteni.

„Jó csapatról van szó, főleg két kubain, az átlójukon és a szélső ütőjükön látni folyamatosan a győztes mentalitást” – elemezte az ellenfelet 42 éves vezetőedzőnk. „Tudjuk, mire képesek, de főleg a saját játékunkra kell koncentrálnunk, és a legjobb szurkolótábort rávenni arra, hogy folyamatosan buzdítson bennünket.”

A KRC az 1. fordulóban nyerni tudott a Kistext ellen 3-2-re, odahaza, így győzelemmel debütált Nagy József, mint vezetőedző. A nyáron még a magyar válogatottban is pályára lépő korábbi center munkáját az egykori válogatott feladó, Kaszap Tamás segíti. A találkozót a hunvolley.tv élőben közvetíti a DBS-ből.

Fontos szurkolói információk:

Ismét szurkolók előtt a Don Boscóban!