Háromszor a Dág ellen, plusz egy tévés mérkőzés – program

Sűrű, egyben fontos két hét áll a Vegyész RC Kazincbarcika előtt: előbb a Dági KSE csapatával játszik bajnoki mérkőzést, majd a Magyar Kupa negyeddöntőjében is a dunántúliakkal meccsel, közben pedig lesz egy bajnokija Szolnokon, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

A legutóbbi két fordulóban egyaránt 3-1-re győzött a VRCK (előbb a MAFC-BME otthonában, majd hazai pályán a Sümegi RE-vel szemben), aminek köszönhetően a tabellán egy pontra megközelítette a második Dágot és a harmadik Kecskeméti RC-t. A bajnokság 12. fordulójának vasárnapi játéknapján (2015.12.06, 17:30, KSK Tornacsarnok) a Vegyész éppen a Dágot fogadja, és ha az alapszakaszban oda akar érni a második helyre a Fino Kaposvár mögé, mindenképpen két vállra kell fektetnie hétvégi ellenfelét.

A bajnoki találkozó után néhány nappal (2015.12.09, 18:00) ismét a dágiak látogatnak majd a Tornacsarnokba, a tét ezúttal viszont a Magyar Kupa elődöntője lesz. A negyeddöntő két párharcból áll, a visszavágót egy héttel később (2015.12.16, 18:00) rendezik Dágon. A két kupameccs között még lesz egy bajnokija is Toma Sándor vezetőedző legénységének: a 13. fordulóban (2015.12.10, csütörtök) a Szolnoki Főiskola-RKSI vendége lesz. Azt még nem tudni biztosra, hogy hány órakor kezdődik az összecsapás.

A Vegyész célja az, hogy a bajnokságban a Dág és a Szolnok ellen is begyűjtse a három pontot, a kupában pedig a négy közé jusson. Ez papíron nem ígérkezik nehéz feladatnak, mert mindkét csapatot 3-0-ra verték Szabó Dávidék, ráadásul a dágiakat idegenben. Bízunk a hasonló forgatókönyvben és abban, hogy szurkolóink a hazai meccseken a lelátóról fognak drukkolni a csapatnak. Hajrá, Vegyész!

Tóth Milán