Mindenki örül Lehóczky László visszatérésének

A Vegyész RC Kazincbarcika előző bajnoki mérkőzésén pályára lépett Lehóczky László, aki a nemrégiben távozó Török Roland helyére érkezett. Toma Sándor vezetőedző kifejezetten örült a 32 éves feladó visszatérésének.

Lehóczky László két év után visszatért a pályára. (Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor)
Lehóczky László két év után visszatért a pályára. (Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor)

A Sümegi RE ellen 3-1-re megnyert összecsapáson Lehóczky László több mint egy szett játéklehetőséget kapott. Hamar bizonyította, nem felejtett el röplabdázni, ezt a szurkolók is láthatták. A feladó lassan egy hónapja készül együtt a csapattal, de már a kezdetekkor sem volt nagy a lemaradása a többiekhez képest, sőt.

„A fiúk nagy szeretettel fogadták, ahogy én is” – mondta honlapunknak Toma Sándor. „Régóta ismerjük Lacit, ahogy ő is minket, hiszen itt kezdett el röplabdázni. Rangidős, tapasztalt játékosról van szó, akinek az edzettségi szintjével sincs semmi gond. Úgy mozog a tréningeken, mintha egy napot sem hagyott volna ki. Stabilan nyit felugrásból, ügyes kezű feladó. A beilleszkedésével semmi probléma, ráadásul a szurkolók is szeretik.”

Lehóczky László hamar felhívta magára a figyelmet, a korosztályos válogatottakban rendszeresen szerepelt. Gimnáziumi évei után éveken keresztül erősítette a Debrecent, ahol egyetemi tanulmányait végezte, majd hazatért a Vegyészhez. 2012-ben bajnoki bronzérmet ünnepelhetett, az azt követő évben viszont a visszavonulás mellett döntött munkahelyi elfoglaltsága miatt.

Mint ismert, Török Roland és a VRCK közös megegyezés alapján szerződést bontott november első felében. A klub vezetői azonnal megkeresték Lehóczkyt, aki néhány hét után hivatalosan is igent mondott.

Tóth Milán