Háromszor kipipálva, most újabb tripla kell a Fino ellen

Megkezdődik a férfi röplabda Extraliga rájátszása a Vegyész RC Kazincbarcika számára, az elődöntőben rögtön a nagy rivális Fino Kaposvár ellen kell három mérkőzést nyerni a továbbjutáshoz.

Az idei szezonban már három alkalommal is sikerült legyőznie a Vegyésznek a rekordbajnokot: az érdi Magyar Kupa-bronzmérkőzésen 3-0-ra nyertek Lubos Mackóék, míg az idegenbeli bajnokit 3-1-re, a hazait pedig 3-0-ra húzták be. A szlovák center szerint ez azonban semmit sem jelent, jóllehet a párharc esélyesének magukat tartja.

„Nem írjuk le a Kaposvárt, szó nincs erről, az óriási hiba lenne a részünkről” – szögezte le a rutinos játékos honlapunk érdeklődésére. „Azonban, ha okosan, a saját játékunkat játszva röplabdázunk, akkor a párharcot akár három mérkőzés alatt is eldönthetjük. Ehhez jó alap volt a kis szünet, hiszen kaptunk egy szabad hétvégét, amit a szeretteink körében tölthettünk. Szusszantunk egyet, feltöltődtünk, majd az edzéseken igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a Kaposvárból.”

MÁR KAPHATÓK A VEGYÉSZES SZURKOLÓI MEZEK!

A somogyiakkal egy évvel ezelőtt a fináléban találkozott a Vegyész – akkor az első mérkőzést elveszítette a Don Bosco Sportközpontban, majd hármat nyert zsinórban, aminek köszönhetően bajnok lett. Az idei három győzelem is már megvan, de ahhoz, hogy bejusson együttesünk az Extraliga döntőjébe, újfent háromszor kell nyernie a Finoval szemben.

„Itt már nem tudunk egymásnak újat mutatni, a pillanatnyi forma fog dönteni” – magyarázta Marek Kardos vezetőedző. „Jól ismerjük őket, ők pedig bennünket. Jó hír, hogy itthon kezdünk, a közönségünk támogatása sokat segíthet. A fiúk jól dolgoztak, nem lehet rájuk panasz, remélem, hogy az edzéseken gyakoroltak a meccseken is visszaköszönnek.”

SZURKOLÓI BUSSZAL KAPOSVÁRRA!


MENETREND
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA (1.) – FINO KAPOSVÁR (4.)

1. MÉRKŐZÉS (élőben a vrck.hu-n)
2019.04.05. (péntek), 18:00, Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika

2. MÉRKŐZÉS (élőben a kapos.hu-n)
2019.04.08. (hétfő), 18:30, Kaposvár

3. MÉRKŐZÉS (élőben a vrck.hu-n)
2019.04.11. (csütörtök), 18:00, Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika

4. MÉRKŐZÉS – ha szükséges (élőben a kapos.hu-n)
2019.04.14 (vasárnap), 18:30, Kaposvár

5. MÉRKŐZÉS – ha szükséges (élőben a vrck.hu-n)
2019.04.16. (kedd), 18:00, Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika

A találkozókra a belépés díjtalan.

(Fotó: vrck.hu)