Előnyben a Vegyész az elődöntőben!

Előnybe került a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga elődöntőjében, miután 3-0-ra nyert a Fino Kaposvár ellen az első mérkőzésen.

A Kazincbarcika az első játszmában többször is meglógott három-négy ponttal, de a Kaposvár mindig visszakapaszkodott. A szett utolsó harmadában aztán már nem tudtak túljárni a vendégek Marian Vitkóék eszén, így magabiztosan kerültek előnybe a hazaiak (25-18, 1-0). A második szett még simábban alakult: parádéztak Németh Szabolcsék, alig hibáztak, a magyar válogatott szélső ütő például 64 százalékos hatékonysággal támadott (25-10, 2-0).

A Kossuth Rádió rövid beszámolója a mérkőzésről, 22:25:26-tól.

Az újabb térfélcsere szoros etapot hozott, a Kaposvár két ízben is tudott vezetni. Lubos Macko jó blokkjai – a center összesen hat pontot szerzett az este ebből a műfajból – éppen időben jöttek, és az alapjáték is stabilizálódott, aminek köszönhetően 75 perc alatt nyert a Vegyész (25-21, 3-0). Folytatás hétfőn, Kaposváron.


JEGYZŐKÖNY
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3-0 (18, 10, 21)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 500 néző. V.: Bátkai-Katona, dr. Árpás.
Vegyész: Páez 7, Németh 10, Juhász 3, Szabó D. 14, Milev 5, Lubos 9. Csere: Vitko (liberó), Toronyai. Vezetőedző: Marek Kardos.
Kaposvár: Nagy J. 1, Bozóki 9, Kalmár 1, Nagy P. 13, Horváth 4, Keen 2., Csere: Pápai (liberó), Kiss (liberó), Bögöly 6. Vezetőedző: Demeter György.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Vegyész javára.

Marek Kardos: Betartottuk a taktikát, de a harmadik szett közepén kicsit dekoncentráltakká váltunk. Jó dolog, hogy ebből sikerült gyorsan felállni.

Demeter György: Nyitás és nyitás között nagy különbség van, ez döntött a hazaiak javára, teljesen megérdemelten kerültek előnybe.

(Fotó: vrck.hu)