Hatos döntőben a juniorok

Budapesten harcolta ki a hatos döntőben való szereplést a Vegyész RC Kazincbarcika junior csapata. A mieink a Pénzügyőrtől ugyan kikaptak három szettben, de a Pécset ugyanilyen arányban tudták megverni, ez pedig elégnek bizonyult a továbbjutáshoz.

Dudás András fiatal csapata az alapszakaszt a középmezőnyben zárta, így joggal bizakodhatott a döntőbe kerülésben, hiszen ehhez a háromcsapatos elődöntő budapesti állomásán csak egy riválist kellett megelőznie.

A Pénzügyőrtől sima három szettben kikapott a VRCK, és a házigazdák elleni produkcióval érthetően nem volt elégedett Pallós Gergő.

„Nagyon megilletődve kezdtük a tornát, nem sikerült azt nyújtanunk, amit szerettünk volna, rengeteg plusz maradt bennünk” – fogalmazott honlapunknak a csapatkapitány. „Kapkodó volt a játékunk, és talán a korai indulás is rányomta a mérkőzésre a bélyegét.”

Aztán jött a pécsiek elleni mérkőzés, amin már Banai Máté is pályára lépett. A borsodiak hátrányból fordítva húzták be az első szettet, a második és harmadik játékrészben pedig magabiztosan, felszabadultan röplabdáztak.

„Ráéreztünk a játékra, igazi csapatmunka volt a Pécs elleni siker” – folytatta Pallós, majd a hónapok múlva esedékes döntőről is ejtett pár szót. „Tisztában vagyunk a hibáinkkal, és azzal, hogy miben kell még fejlődnünk a következő hónapokban. Ha odafigyelünk az edzéseken, akkor képesek lehetünk meglepetést, meglepetéseket okozni. Azonban nem mi leszünk a favoritok, a másik öt csapat esélyesebb nálunk, éppen ezért bármiféle nyomás nélkül léphetünk majd pályára.”

A Pénzügyőr – Pécs mérkőzést a vendégek nyerték 3-2-re.

Akik pályára léptek a hétvégén a VRCK-ban: Pallós Gergő, Balogh Erik, Banai Máté, Budai Balázs, Kánya Máté, Péter Márton, Toma Áron, Viszokai Marcell.