MEVZA-tornával folytatódik a felkészülés

A hétvégén MEVZA-tornát rendez a Vegyész RC Kazincbarcika a Don Bosco Sportközpontban. Daniel Oravec csapata pénteken és vasárnap lép pályára 18 órától, míg a két szlovák gárda, a Bystrina SPU Nitra és a Spartak Myjava szombaton játszik egymás ellen.

Az eddigi négy meccsén a Vegyésznek nem sikerült pontot szereznie a Közép-európai Kupában, igaz Toronyai Miklósék csak élcsapattal találkoztak. A Nitra az ötödik olyan gárda, amelynek még esélye van a négyes döntőbe kerülésre, tehát papíron vasárnaptól következnek a VRCK számára a nyerhető kategóriába tartozó összecsapások.

Oravec fiai egy felkészülési mérkőzést játszottak a múlt héten, a szakember azon az összecsapáson ült először a kispadon. A Vegyész szokásos kezdőjével állt fel, csupán Gulyás Ádám játszott az igazoltan hiányzott center, Banai Máté helyett. A második szettől Kovács Zoltán liberózott Dudás Tamás helyén, Budai Balázs pedig szélső ütőben Djordje Borovicsanint váltotta. A harmadik és negyedik játékrészben egyre többen kaptak bizonyítási lehetőséget, így Oravec mindenkit láthatott éles körülmények között. A vége 3-2 lett a kassaiaknak.

A mostani hétvége is tökéletesen fogja szolgálni a Vegyész felkészülését az NB I rájátszására, ugyanakkor a MEVZA Kupában sem szeretne az utolsó helyen végezni. Ennek megfelelően készül a Nitra és a Myjava elleni találkozókra, és mivel Oravec jól ismeri az ellenfeleket, ez is egy kis pluszt jelenthet.

A PROGRAM
2017. február 17-19, MEVZA Kupa, 3. torna (Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika)
Vegyész RC Kazincbarcika – Bystrina Spu Nitra (szlovák) (péntek, 18:00)
Bystrina Spu Nitra – Spartak Myjava (szlovák) (szombat, 18:00)
Vegyész RC Kazincbarcika – Spartak Myjava (vasárnap, 18:00)

Pénteken és vasárnap 500 forint, szombaton díjtalan a belépés!

tm