Hétvégi rangadó: Kecskemétre utazunk

A férfi röplabdabajnokság alapszakaszának 19. fordulójának rangadóján a listavezető VRC Kazincbarcika a tabella-2. HÉP-Kecskeméti RC vendége lesz.

Vasárnap csúcsrangadót rendeznek a bajnokságban, hiszen az első két helyezett feszül egymásnak a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban (17.00, a találkozót élőben nézheti itt). A VRCK mind a 17 mérkőzését megnyerte, mindössze egy szettet veszített, így magabiztosan vezeti a tabellát. A Kecskemétnek két veresége van: rögtön a nyitányon kapott ki öt szettben a Pénzügyőr SE otthonában, majd Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban szenvedett 3-1-es vereséget.

Matematikailag ugyan még nincs meg a VRCK számára az alapszakasz-elsőség, hiszen hátravan még három forduló, de az eddig látottak alapján aligha veszti el ezt a pozíciót Daniel Oravec csapata. A hazaiaknak azonban nem mindegy, hol zárják a bajnokság első felvonását, hiszen a rájátszás első körében az első két helyezett pihenőt kap, míg a harmadik a hatodik, a negyedik pedig az ötödik helyezettel meccsel az elődöntőért. Jelenleg a KRC-nek ugyanúgy két veresége van, mint a harmadik helyen álló Fino Kaposvárnak, de a somogyiak egy találkozóval kevesebbet játszottak.

Emiatt azonban senki ne gondolja azt, hogy a vasárnapi KRC-VRCK rangadó nem lesz fontos a vendégek számára, sőt: Juhász Péterék szeretnék megőrizni makulátlan mérlegüket az NB I-ben.

„Az ilyen fontos mérkőzések előtt mindig a labda kap főszerepet, erőnléti edzéseink délután nincsenek” – árulta el honlapunknak a 29 éves center. „A MAFC ellen a múlt hétvégén nem hoztunk sok blokkot, ezen mindenképpen javítanunk kell, és mezőnyben is kellenek az extrák, ha jó eredményt akarunk elérni a Kecskemét otthonában. Nehéz találkozó vár ránk, ahogy a hazaiakra is, igazi rangadó lesz, de remélem, ismét mi vonulhatunk le nyertesként a pályáról.”

A kecskemétieknél az átlóként és centerként is bevethető Kovács Zoltán, a korábban a Fino Kaposvárban játszó szélső ütő, Dávid Zoltán, valamint a szerb válogatott center, Boriszlav Petrovics számít a legnagyobb sztárnak. A VRCK kerete tele van nemzetközi szinten tapasztalt játékosokkal. A venezuelai válogatott Carlos Páez és a 80-szeres macedón válogatott Vlado Milev mellett Mészáros Dömötör korábban játszott olasz, orosz és török élcsapatokban is, míg Szabó Dávid klubvilágbajnoki bronzéremmel büszkélkedhet.

Február 14-én már Magyar Kupa-elődöntőt játszanak a kék-sárgák, az odavágót a Fino Kaposvár otthonában rendezik (18.30), majd február 22-én a Don Bosco Sportközpont ad otthon a visszavágónak (18.00).

Fotó: vrck.hu archív / Tóth Milán