Hivatalosan is lezártuk a szezont

Szombat délután a Vegyész RC Kazincbarcika családias környezetben, médiafelhajtás nélkül tartotta meg évzáró vacsoráját, így hivatalosan is búcsút intett a 2015/16-os szezonnak. Szó esett a mögöttünk hagyott és az előttünk álló évről, tervekről, melyek között szerepel, hogy a VRCK a Közép-európai Ligában is megmérettesse magát.

A Kazincbarcikai Sportközpont klubszobájában megrendezett vacsorán a felnőtt csapat minden tagja megjelent, csupán Lehóczky László hiányzott, igazoltan. A vezetők jelen voltak, így Kárpáti László elnök és Dudás András ügyvezető is. A támogatók, szponzorok is örömmel fogadták a meghívást: az önkormányzatot Klimon István alpolgármester és Gulyás Tibor, a Donauchemet a cég kazincbarcikai gyárának a vezetője, Gömze Andreas, a Robinson Tours utazási irodát pedig Szokodi Béla projektvezető képviselte.

Kárpáti László örömmel köszöntötte a megjelenteket, majd ugyanilyen lelkesedéssel emlékezett vissza az egy évvel ezelőtt megszerzett bronzéremre, illetve a mostani ezüstéremre. A sikerek elérésében a klub rengeteget köszönhet a kazincbarcikai önkormányzatnak, amely a költségvetés kétharmadát biztosítja.

„A korábbi évekhez képest a város emelt a támogatáson, ez tette lehetővé azt, hogy a tavalyi eredményt megjavítsa az együttes” – fogalmazott az elnök, majd számokban is elárulta, mennyi a klub költségvetése. „Korábban huszonöt-harminc milliós költségvetésből gazdálkodhattunk, idén ez a szám negyvenegyre nőtt, és ennek a kétharmadát az önkormányzat biztosította. Szeretnénk még tovább lépni, hiszen vannak terveink, szeretnénk fényesebb érmekkel gazdagodni.”

Kárpáti László a Donauchem és a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) támogatását is megköszönte, és örömmel tölti el, hogy a kazincbarcikai üzemmel is rendelkező gyár a jövőben is a csapat mögé fog állni.

Mivel a Vegyész a szezont a második helyen zárta, jogot szerzett arra, hogy elinduljon a harmadik számú európai kupasorozatnak számító Challenge-kupában. A nevezést az Európai Röplabda Szövetségnél (CEV) már leadta a klub, és az sem kizárt, hogy a Közép-európai Ligában is újra megméretteti magát. A Közép-európia Röplabda Szövetség (MEVZA) örömmel fogadná, ha a borsodiak ismét részt vennének a sorozatban, és tudatták is Kárpáti Lászlóékkal: egy tornát Kazincbarcika is rendezne.

A Közép-európai Liga menetrendje megváltozott, hiszen már nem hetente játszanak a csapatok, hanem összesen öt tornát rendeznek, végül pedig a legjobb négy jut be a négyes döntőbe (Final Four).

„Szeretnénk ismét a MEVZA égisze alatt is játszani, ehhez azonban nagyobb büdzsére van szükségünk” – folytatta Kárpáti László. „Erről hivatalosan még nem döntöttünk, június 10-éig van a nevezési határidő.”

LASSAN MEGKEZDŐDNEK A TÁRGYALÁSOK A JÁTÉKOSOKKAL IS

A vezetőség célja az, hogy a jelenlegi keretet egyben tartsa, és a jövőben egy még ütőképesebb Vegyész lépjen pályára. Ehhez azonban a kulcsjátékosok megtartása elengedhetetlen.

„Természetesen szeretnénk erősíteni, de azokat sem szeretnénk elfelejteni, akikkel megszereztük az ezüstérmet” – magyarázta Kárpáti László. „Nem csak a hazai sorozatban akarunk maradandót alkotni, a jó nemzetközi szereplés is a terveink között szerepel. Két éve elkezdtünk újra komolyabban építkezni, most ennek a folyamatnak a közepén tartunk. Néhány nap és leülünk egyeztetni a folytatásról a mi játékosainkkal.”

Szóba került az épülő sportcsarnok is, hiszen augusztus végétől, szeptember elejétől a Vegyész is birtokba veheti majd a létesítményt. A Don Bosco Sportcsarnok küzdőtere az európai szintnek megfelelő lesz, és Kárpáti László szerint elsősorban „a röplabdásoknak kell azt megtölteniük élettel, tartalommal és minőség játékkal.” Hozzátette, szeptember első hetében egy rangos nemzetközi tornát szeretnének rendezni, és bízik abban, hogy a közel ezer fő befogadására alkalmas lelátót is sikerül megtöltenie a VRCK-nak.

AZ ÉRMEK ÁTADÁSA

A klub elnöke beszéde után személyesen adta át az ezüstérmeket Klimon Istvánnak, Gulyás Tibornak, Gömze Andreasnak és Szokodi Bélának, valamint küldött egy-egy medált Szitka Péter polgármesternek, Sztupák Péter tanácsadónak és Lempochner Zsoltnak, a HBH Bajor Sörház – Étterem és Panzió ügyvezetőjének is. Ezt követően Kárpáti László is megkapta az ezüstérmét, amit Bokor Elek csapatkapitány akasztott a nyakába.

Klimon István is mondott egy rövid beszédet, melyben megköszönte a játékosok és a szakmai stáb tagjainak a munkáját, majd örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi 14-es keretből kilenc játékos is a kazincbarcikai utánpótlásból került a felnőttek közé, és reméli, ez a jövőben is hasonlóképpen lesz.

Az évzáró hivatalos része itt lezárult, a jelenlévőkhöz csatlakoztak családtagjaik, szeretteik, és közösen elfogyasztották a vacsorát.

tm