Alakulnak a jövőbeni tervek, de még az idei szezon sincs lezárva

A bajnoki második helyének köszönhetően a Vegyész RC Kazincbarcika jogot szerzett arra, hogy a következő szezonban megmérettesse magát a nemzetközi porondon. Dudás András ügyvezető honlapunk érdeklődésére elmondta, a szükséges papírokat a nevezéshez elküldték.

Nincs megállás a klub háza táján, annak ellenére, hogy véget ért az idény a csapat számára. A játékosok ugyanis továbbra is edzésben vannak, néhányan a válogatott edzőtáborában is megfordultak, Szabó Dávid pedig Európa-bajnoki selejtezőn vesz részt. A vezetőség mindeközben azon dolgozik, hogy a következő idény még sikeresebb legyen, jóllehet, még az idei sem ért véget minden tekintetben.

Ennyire azonban ne ugorjunk előre. Nem titok, a Vegyész azzal a céllal vágott neki a szezonnak, hogy döntőt játsszon a magyar bajnokságban, a Magyar Kupában pedig bejusson a négy közé. A feladatot csak félig sikerült teljesíteni, hiszen a Dági KSE kiejtette a VRCK-t a kupából, de pár héttel később már összeállt a csapat, remek teljesítménnyel le tudta győzni az NB I elődöntőjében a Kecskeméti RC-t.

„Van bennem egy kis hiányérzet, ahogy a játékosokban is” – fogalmazott a szakember. „A korai kupabúcsú és a tény, hogy nem tudtunk egy meccset sem nyerni a döntőben, elszomorít bennünket. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy a kupatalálkozók után még nagyobb volt a nyomás a játékosokon, de így is be tudtak jutni a fináléban. Ahogy már említettem, sajnos nem sikerült mérkőzést nyerni, pedig a szurkolóink megérdemelték volna. Nekünk azonban még szokni kell az ilyen hőfokú, hangulatú összecsapásokat, rég voltunk ennyire a középpontban. A jövőben azonban szeretnénk még nagyobb szerepet vállalni a magyar röplabdában.”

Adódott is a kérdés: már a következő idénytől?

„Az talán még korai lenne” – folytatta Dudás, aki korábban a klub játékosa és edzője is volt. „A cél persze az, hogy feljebb lépjünk, de sok függ attól, milyen büdzsével és játékosállománnyal tudunk nekivágni a következő szezonnak. Mindkettő érdekében folynak a tárgyalások, reméljük, pozitív eredménnyel zárulnak majd.”

Mivel a csapat második lett a bajnokságban, jogot szerzett ahhoz, hogy megmérettesse magát a Challenge Kupában. Dudás elmondta, a nevezéshez szükséges dokumentumokat időben leadták, így már csak arra várnak, hogy azt jóvá is hagyják. Ha ez is megvan, hosszú évek után ismét nemzetközi kupameccsen drukkolhatnak a kazincbarcikai szurkolók.

A csapattal kapcsolatos információ, hogy az évzáró ünnepségre május 28-án került majd sor. Az eseményen a klub támogatóinak a képviselői is megjelennek majd, akik a fiúk által készített ételt is megkóstolhatják – a menü azonban még nem ismert.

tm