„Hősként haltak meg” – a sajtó is kalapot emelt!

Ugyan öt szettben kikapott a Vegyész RC Kazincbarcika hétfő este a párharc előtt abszolút favoritnak számító görög PAOK Szalonikitől, nem csak a szurkolóktól kaptak dicséretet a sárga-kékek a Bajnokok Ligája-meccset követően.

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy – kis túlzással – csodát tegyen a Kazincbarcika férfi röplabdacsapata. A magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes együttes azt a PAOK-ot szorongatta meg alaposan, amely az elmúlt négy évben rendre ott volt a BL-ben, és keretüket olyan klasszisok erősítik, mint Mitar Djuric vagy Ivan Marquez. Ennek ellenére a VRCK még vezetett is a meccsen, de be kellett érnie az egy ponttal. Ennek köszönhetően azonban életben tartotta reményeit még a továbbjutásra is – valljuk be őszintén, erre nagyon kevesen számítottak.

LAPSZEMLE

„A Kazincbarcika az ötödik szettben mutatott csupaszív játékával bizonyította, magyar csapatnak is oszthatnak lapot az európai kupaporondon” – írja a Nemzeti Sport a keddi számában és online is. Habár kikapott az együttes, megmaradt az esélye arra, hogy ott legyen a 2. fordulóban, „és ez már-már csodálatos”.

Az Észak-Magyarország szerint is megérdemli a maximális dicséretet a VRCK, hiszen egy végig izgalmas és szoros meccset sikerült játszania jóval esélyesebb riválisa ellen – amely ugyan hibázott, de rosszul nem játszott.

Az origo.hu a „Hősként, állva halt meg a Kazincbarcika” címet adta írásának, és ugyanolyan terjedelmesen írt a találkozóról, mint az Észak. Sőt, az oldal kedd reggel már Kárpáti László elnökkel készített egy rövid riportot.

A DigiSport, amely 2-es csatornáján élőben közvetített a nyíregyházi Continental Arénából, is írt egy összefoglalót, ahogy a Magyar Röplabda Szövetség honlapja, a hunvolley.hu is. A Kossuth Rádió riportere pedig a helyszínről jelentkezett be több alkalommal is, a meccs utáni nyilatkozatok pedig itt hallgathatók meg 12:44:08-tól.

(Fotó: vrck.hu/Muzslay Péter)