Ismerd meg jobban: Cziczlavicz Dávid

Még 18 éves sincs, mégis alapembere a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcikának. Érettségizni csak jövőre fog, de egy ideje a röplabda körül forog az egész élete, köszönhetően annak is, hogy évek óta stabil tagja a korosztályos válogatottaknak. Mind a két mezünk remekül áll rajta, magabiztossága megingathatatlan. Ismerd meg jobban Cziczlavicz Dávidot.

Jelenleg hol tanulsz, és mit szeretnél tanulni a jövőben?
Kazincbarcikán születtem, de a várostól néhány kilométerre, Kurityánban lakom. Még suliba járok, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tizenegyedik évfolyamos magántanulója vagyok. Mindenképp szeretnék továbbtanulni, de még nincs konkrét elképzelésem, csak annyi, hogy sporttal kapcsolatos legyen.

Mikor és miért kezdtél el röplabdázni, kitől tanultál eddig a legtöbbet?
2019-ben ismerkedtem meg a sportággal, Bagó Lászlónál az általános iskola hatodik osztályában. Több edző keze alatt megfordultam, válogatott és klub szinten is, és úgy gondolom, hogy mindenkitől sokat tudtam tanulni a sportról, illetve emberileg egyaránt.

Mit szeretsz a röplabdában?
Már most rengeteg emberi kapcsolatot és emléket köszönhetek. Leginkább ezt szeretem benne, hogy ezek folyamatosan bővülnek és nagyon remélem, lesz még százszor ennyi.

Ha nem a röplabda, akkor mi köt le?
A röplabda körül forog az életem, szinte mindent ez határoz meg. Ha nem a ezzel foglalkozom, akkor nyitott vagyok bármire. Nagyrészt a barátaimmal és a családommal töltöm a szabadidőmet.

Milyen embernek, csapattársnak tartod magad?
Magabiztos embernek tartom magam, valamint bíztató, jó fej csapattársnak, aki általában oldja a feszültségeket.

Melyik színű mez jön be neked jobban?
Inkább a kék, de mind a kettő jól áll, nem?

Mit gondolsz, mi az a plusz benned a pályán, ami sikerre segítheti a csapatot?
Ha konkrét játék elemet kell megneveznem, akkor az a nyitás és a blokk, de szerintem hangulatban is sokat tudok dobni a csapaton.

Ki szerinted a csapat bohóca?
Bibók Balázst, illetve Roman Gurszkijt mondanám, de mindenki megdolgozik azért, hogy jó hangulat legyen a csapatban.

#
19
Nemzetiség
hunMagyarország
Pozíció
Center
Súly
98 kg
Születési idő
2006.07.11.
Magasság
198 cm
Jelenlegi csapat
GreenPlan-VRCK, VRCK U20
Kor
17