Ismét három szettben egyenlítettünk

Két simább és egy szoros szettben sikerült nyernie a GreenPlan-VRCK-nak a bajnoki elődöntő negyedik mérkőzésén, így vasárnap az utolsó felvonás következik a Kaposvár Arénában (18:00, Duna World / M4 Sport+).

Rengeteg hibával kezdődött az összecsapás mindkét oldalon, végül a játszma derekán a GreenPlan-VRCK-nak sikerült ellépnie jó védekezésének köszönhetően (18-14). Innen már nem volt visszaút kaposvári részről, végül még az előnyét is tudta növelni a házigazda (25-19, 1-0).

A folytatásban is sok nyitást rontott a Kaposvár, míg a Vegyész ebben a műfajban magabiztosabb volt, és két vendég hálóérintést követően sikerült hárompontos előnybe kerülnie (15-12). Ezúttal is kitartott Mudóék előnye, a népes publikum legnagyobb örömére (25-18, 2-0).

Lendületben maradtak Páet Carlosék, de a négypontos előnyük 12-12-nél elfogyott. Át is vette a vezetést Ruben Wolochin gárdája, de 18-nál megint elhúztak Szabó Dávidék (21-18). Így is sikerült átvennie a vezetést a Kaposvárnak, ugyanakkor az izgalmas hajrában ismét a GreenPlan-VRCK bizonyult jobbnak (28-26, 3-0).

A mindent eldöntő, ötödik összecsapásra vasárnap kerül sor 18 órakor a Kaposvár Arénában. Az összecsapást a Duna World / M4 Sport+ élőben közvetíti.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-VRCK (3.) – Fino Kaposvár (2.) 3-0 (19, 18, 26)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 600 néző. V.: Bátkai-Katona, Jámbor.
Vegyész: Páez 2, Ciupa 12, Juhász 6, Bibók 5, Blázsovics 5, Moraes 11. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Szabó 10, Péter B. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kaposvár: Garchet 1, Hubicska 8, Ojacsi, Milovanovics 10, Bögöly 11, Sandoval 12. Csere: Bozóki (liberó), Vasquez 1, Radovics, Kiss. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-2.

Toronyai Miklós: A hazai pálya előnyét sikerült kihasználnunk. Tudtuk, hogy egyszer nyerni kell Kaposváron a döntőbe kerüléshez, most erre újfent meglesz az esélyünk, vasárnap.

Ruben Wolochin: Nem játszottunk jól, úgyhogy ezen túl kell lenni, és készülni a vasárnapi, ötödik mérkőzésre.

(Fotó: Kovács Loretta, VRCK)