Javában készül a csapat a rangadóra: vasárnap a Pénzügyőrt fogadjuk

Vasárnap 17.30-tól a Pénzügyőr SE látogat a Don Bosco Sportközpontba. A fővárosiak az előző idényben a bajnokságban és a Magyar Kupában is ezüstérmet szereztek, előbbi sorozatban éppen a Vegyész RC Kazincbarcikát ejtették ki az elődöntőben.

A nyáron a PSE több játékost is igazolt: érkezett egy tehetséges és egy rutinos center, Flachner Dániel és Rása Alex, Kecskemétről egy ütő és egy feladó, Jánossy Bálint és Török Patrik, egy amerikai liberó, Ryan Moonogian, valamint az előző kiírásban még a Vegyészt erősítő feladó, Kecskeméti Péter. Szóval alaposan beerősített a szünetben az egyébként kazincbarcikai edző, Weczera Csaba.

Blázsovics Péter (szemben) készül ütésre a Vegyész – MÁV Előre Magyar Kupa-mérkőzésén. Fotó: Tóth Milán

„A vasárnapi az első komolyabb mérkőzésünk lesz a hazai színtéren” – mondta a vrck.hu-nak adott nyilatkozatában Daniel Oravec, a borsodiak vezetőedzője. „A célunk a győzelem, ez nem kérdés, és nem csak azért, mert szeretnénk kijavítani a tavaszi eredményeinket. Új játékosaik vannak, a régiek közül is a legtöbben maradtak, de nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk. Sok blokkgyakorlatot végzünk az edzéseken, ahogy a nyitást és a fogadást is erőltetjük. Ha ezek rendben lesznek, meglesz a győzelem vasárnap.”

Szabó Dávid csapatkapitány úgy érzi, nem sikerült még összeállniuk, ami talán azért lehet, mert Oravec folyamatosan rotálja a csapatát, lehetőséget adva mindenkinek a tétmérkőzéseken.

„Az edzéseken mindenki hajt, odateszi magát, éppen ezért az edző élesben is látni akar minket” – fogalmazott az átló. „Talán emiatt érezhető még egy kis összeszokatlanság, azonban dolgozunk tovább, hiszen tudjuk, lassan minden összeáll. Nem ismerem a vendégeket, de tudom, hogy győzni akarunk, ennek érdekében mindent elkövetünk, arról nem is beszélve, hogy hazai pályán szerepelünk.”

Az október 8-án, vasárnap 17.30-kor kezdődő összecsapásra a belépés díjtalan.