Háromszettes győzelem az első Magyar Kupa-mérkőzésen

Csütörtök délután a székesfehérvári MÁV Előre volt a Vegyész RC Kazincbarcika vendége a férfi röplabda Magyar Kupa 1. fordulójában. A találkozót három szettben nyerte a VRCK, a visszavágóra egy hét múlva kerül sor a Fejér megyei városban.

Habár az eredményt nézve szorosan indult a találkozó, gyorsan kijött a különbség a két együttes között a VRCK javára – nem megsértve ezzel a Fehérvárt. Gebhardt Norberték 4-3 után folyamatosan építették előnyüket, 20-10-nél pedig már jött a szurkolóktól a „kétszer annyi” rigmus, és végül 25-12-re be is húzta az első szettet a Vegyész.

A második játszma is hasonló forgatókönyvvel kezdődött, csak a folytatás volt más. A MÁV Előre hiba nélkül játszott, ennek köszönhetően hét ponttal (4-11) meglógott. Szabó Dávidot pályára küldte Daniel Oravec vezetőedző, a Kazincbarcika pedig folyamatosan kapaszkodott, 19-nél utol is érte ellenfelét. A vendégek trénere, Németh Ödön időt is kért, és bár fiai jól küzdöttek, végül kettővel ezt is a hazaiak nyerték.

Az utolsó szettre érkeztek a rutinosak a pályára, így Vlado Milev és Mészáros Dömötör is, Szabó maradt. A székesfehérváriak Németh Zsolt ütéseivel tartották a lépést a VRCK-val, sőt 11-10-re még vezettek is. Milev jó szerváival meglépett a Vegyész (15-11), a 22. pontot Juhász Péter pedig úgy szerezte, hogy egyetlen blokkja sem volt. A vége 25-18 lett, így a Vegyész kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót, hiszen sikerült három szettben nyernie.

FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, 1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – MÁV Előre SC 3-0 (12, 23, 18)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 300 néző. V.: Vári, Árpás.
Vegyész: Toronyai, Gebhardt N., Banai, Árva, Blázsovics, Juhász. Csere: Gebhardt Á., Dudás (liberók), Szabó, Palánkai-Omoshebi, Milev, Mészáros, Kozsla. Vezetőedző: Daniel Oravec.
MÁV Előre: Tóth A., Balogh, Németh Zs., Neukum, Halász, Stefanovics. Csere: Nagy Á. (liberó), Takács. Vezetőedző: Németh Ödön.

Daniel Oravec: Jól kezdtünk, majd kicsit megtorpantunk, a vendégek pedig bátrabban játszottak. A harmadik szettben még hidegek voltak a frissen beálltak, de ahogy bemelegedtek, nem volt gond, és végül sikerült nyerni három szettben.

Németh Ödön: Az első szettben mintha a buszban lettünk volna, de aztán megnyugodtak a srácok, és elkezdtek játszani. A második és a harmadik szett is rendben volt, utóbbiban sok nyitást rontottunk, ezért nem lehetett szorosabb. Nekünk azonban nem a Vegyészt kell megverni, de tapasztalatszerzésnek mindenképpen jó volt ez a meccs, és a srácok megmutatták, tudnak ők is röplabdázni.