Kupameccs és bajnoki rangadó is vár a héten a Vegyészre

Csütörtök délután az NB I. újoncát, a székesfehérvári MÁV Előre csapatát fogadja a Don Bosco Sportközpontban a Vegyész RC Kazincbarcika a Magyar Kupa 1. fordulójában.

Két mérkőzés is vár Gebhardt Norbertékre (szemben) a héten. Fotó: Tóth Milán

A legutóbbi hét végén a VRCK a szlovákiai Miavában szerepelt a MEVZA Kupa 1. tornáján. Habár a hazaiak ellen volt esélye a csapatnak a győzelemre, végül elmaradt a siker – ennek okairól Daniel Oravec vezetőedzőt kérdeztük.

„Nem szabad elfelejteni, hogy a MEVZA színvonalasabb sorozat, mint a magyar bajnokság, itt még a gyengébb csapatok is képesek meglepetéseket okozni” – fogalmazott a kazincbarcikaiak trénere a vrck.hu-nak. „Nyerni szerettünk volna, talán nagyon is. A Myjava nagyon keményen szervált, mi nem voltunk pontosak fogadásban, ami a támadásainkban is meglátszott. A második meccsünkön, a Ljubljana ellen jobban játszottunk, de nekünk nem a címvédőt kell megvernünk.”

A héten két összecsapás is vár a Kazincbarcikára, mindkettő hazai pályán: csütörtökön a MÁV Előre látogat a Don Boscóba (17.30 – Magyar Kupa, 1. forduló), míg vasárnap a Pénzügyőr SE (17.30 – NB I., 3. forduló). A MÁV Előre az NB I. újonc együttese, de a felek ezúttal „kupázni” fognak egymással – a visszavágót egy hét múlva rendezik a Fejér megyei városban.

„Nem ismerjük a székesfehérváriakat, egy-két játékost csupán” – folytatta Oravec. „Nem lehet más a célunk, mint a győzelem, hiszen döntőt akarunk játszani a Magyar Kupában. Fontos, hogy játékban maradjanak a játékosok, éppen ezért mindenkire számítok csütörtökön és vasárnap is. A hét utolsó napján ráadásul az első rangadó vár ránk.”

A Vegyész mindkét találkozójára ingyenes a belépés.