Jó formában érkezik a Szeged a Don Boscóba

Vasárnap 18 órakor a Vidux Szegedi RSE-t látja vendégül a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Don Bosco Sportközpontban. A mérkőzés rangadónak ígérkezik, hiszen mindkét csapat három győzelemmel és egy vereséggel kezdte az Extraliga 2023/24-es kiírását.

A Szeged alaposan berúgta az élvonal ajtaját azzal, hogy első mérkőzésén legyőzte a DEAC-ot idegenben. Az ötjátszmás sikert aztán egy másik thriller követte, a TFSE-t is szintén egy kiélezett mérkőzésen tudták legyőzni 3-2-re, ezúttal hazai pályán. A Fino Kaposvár ellen nem volt esélyük a Tisza-partiaknak sem, de a MEAFC-Miskolcot hazai közönségük előtt legyőzték, ugyancsak öt szettben.

Utóbbi mérkőzést csütörtökön rendezték, és hiába vezettek már 0-2-re is a miskolciak, Berkes Zoltán együttese a sírból hozta vissza a meccset, és szerzett újabb két pontot. Apropó, Berkes Zoltán. A szegediek vezetőedzőjének neve ismerős lehet sokak számára, hiszen kazincbarcikai nevelés, meghatározó játékosa volt a ’80-as, ’90-es évek Vegyészének, bemutatkozott a válogatottban is. A szakember idén nyáron vette át az SZRSE felnőtt csapatának irányítását, korábban az utánpótlásban tevékenykedett.

„A rutin ugyan a túloldalon volt, de a srácok nagyon akartak, helyén volt a szívük, és az eszük, ami nagyon fontos volt ahhoz, hogy a negyedik szettől jó döntéseket hoztak a pályán” – idézte a szegedvolley.com Berkest még a MEAFC elleni ütközetet követően. „Űzték, hajtották egymást, nem csak én, ők is nagyon akartak nyerni. Ezzel a hozzáállással nagyon elégedett voltam, ez kellett, hogy végül győztesként jöjjünk le a pályáról. Hétvégén a Kazincbarcika ellen viszont nem engedhetünk meg magunknak ennyi hibát.”

A GreenPlan-VRCK idén egyetlen ellenfelét sem írhatja le, hiszen a 21 éves átlagéletkorú együttes rutinosnak egyáltalán nem mondható. A Szegednek idén egy légiósa van, Davi Pozzobon, a brazil ütő már harmadik évét tapossa a klubnál. 71 pontjával csapata legponterősebb játékosa, míg a borsodiaknál Bibók Balázs 81 pontot termelt eddig. Az átló csapata is jó formában van, hiszen szerdán a Pénzügyőr SE vendégeként nyert öt játszmában.

„Természetesen videóztunk, és ennek jegyében alaposan kiveséztük a szegediek játékát” – fogalmazott Toronyai Miklós az Észak-Magyarországnak és a vrck.hu-nak adott nyilatkozatában. „Tudjuk, hogy rendelkeznek technikás idegenlégióssal, valamint náluk játszik a kiváló képességekkel megáldott Csányi Dániel is, de Gönczi Imre és Piti Richárd is okozhat kellemetlen pillanatokat. Látva az elmúlt fordulók eredményeit, azt, hogy például Debrecenben öt szettben nyertek, maximálisan oda kell figyelnünk az összecsapásra. Célunk természetesen az, hogy itthon tartsuk a három pontot. Mit sem ér a budapesti győzelmünk a Pénzügyőr ellen, ha most hazai pályán pontokat hullajtanánk.”

Péter Márton a Rádió 1-nek: minél előrébb vagyunk, annál jobb

A 18 órakor kezdődő mérkőzésre a belépés díjtalan.