U13 lány, III. osztály: együtt sírni, együtt nevetni

Az idei szezont leány mini csapatunk, a korábbihoz hasonlóan, idén is az U13-as bajnokság III. o. Kelet B-csoportjában kezdi meg. Máté Zsolt edző-testnevelő edző válaszolt a vrck.hu kérdéseire.

Milyen csapatra építhetsz idén, mennyire változott a csapat összetétele?
Harmadik szezont kezdem az U13-as lány csapat élén. Gyakorlatilag a csapat egyik fele maradt, míg a másik feljebb lépett az U15-ös korosztályba. Izgalommal teli várakozás van bennem, kíváncsian várom, hogy a harmadosztályban mire leszünk képesek. Nincsenek komolyabb elvárásaim a lányokkal szemben, de igyekszem olyan mentalitást átadni nekik, hogy győzelemért játsszunk és küzdjünk az utolsó leheletünkig.

Mikor kezdtétek el az edzéseket, milyen munkát végeztetek, mennyire volt zökkenőmentes a felkészülés?
Szeptember közepén kezdtük az idei szezont. Lelkes, alkotó munka jellemezte az eddigi munkánkat. Visszatértünk az alapokhoz, az érintésektől a csapatvédekezésen keresztül a támadásig. Egy fegyelmezett, egymásért is küzdeni képes csapatot szeretnék látni a pályán. Sokat változott körülöttem a világ az elmúlt évek alatt, keresem, kutatom a lehetőségek tárházában a csajok lelkének a megértését, motivációját. Bízom bennük, ők meg mindenben, tudják, hogy számíthatnak rám. Mi egy család vagyunk, ha tetszik, hanem. Együtt sírunk, együtt nevetünk, betegségben, egészségben.

Mire számíthat idén a csapat, mi a cél?
Az elmúlt két évben a tabella elején voltunk. Remélem, sikerül úgy összeraknunk a játékunkat, hogy idén is így lesz. Fejlődjünk, és Ernest Hemingway szavainak szellemében teljen a szezon: „A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.” Állunk elébe! Hajrá, Vegyész! Hajrá, VRCK!