Jól jöttünk ki a hullámvasútból, öt szettben nyertünk a Kecskemét ellen

Amely szetteket a Vegyész RC Kazincbarcika megnyerte, azokat magabiztos játékkal tette, mégis „csak” 3-2-re nyert a Kecskeméti RC ellen a férfi röplabda Extraliga 2. fordulójában.

Hosszú idő után újra szurkolók előtt játszhatott a Vegyész tétmeccset, és újra kezdő volt csapatkapitányunk, Szabó Dávid. Az átló jól kezdte az összecsapást, és még főleg Juhász Péter gyűjtögette a pontokat, míg a másik oldalon Yusnaikel Argilagos egyedül kevésnek bizonyult. A hazaiak előnye folyamatosan nőtt, és jó játékkal magabiztosan húzták be az első játszmát (25-16, 1-0).

Szabó Alpárék magukra találtak a térfélcserét követően, és az egész játszmában fej-fej mellett haladtak a VRCK-val. Egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, de végül a sokkal kevesebb hibával játszó Kecskemét örülhetett a végén (23-25, 1-1). Alaposan bekezdtek Lukasz Ciupáék a harmadik játszmában, és a szett derekán már szólt is a „kétszer annyi” (16-8). A kecskemétiek részben feltámadtak (17-12), de gyorsan visszaállt a tetemes barcikai előny, amit már nem is engedett ki kezéből Toronyai Miklós együttese (25-17, 2-1).

Újfent sikerült magára találnia a Kecskemétnek, amink köszönhetően az alföldiek végig kézben tartották a játszmát, főleg Argilagos ponterős játékának köszönhetően. Több percig állt a játék, miután a játékvezetők „megfejtették” a probléma okát, és ez nem jött jól a Vegyésznek, amely úgy tűnt, ledolgozhatja hátrányát. Cserékkel, időkérésekkel próbálta Toronyai megszakítani a vendégek lendületét, hiába, így következhetett a mindent eldöntő játszma (18-25, 2-2).

0-2-val indult az ötödik hazai szempontból, majd Szabó Dávid ásznyitására már a közönség is még hangosabb ovációban tört ki. 8-6-tal fordultak a barcikaiak, és bár a KRC sem adta fel, a végén már nem tudták megakadályozni Ciupáékat a győzelemben (15-11, 3-2).

Legközelebb jövő hét vasárnap, a címvédő Pénzügyőr SE vendégeként lép pályára együttesünk az Extraligában.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 3-2 (16, -23, 17, -18, 11)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 400 néző. V.: Ujházi, Halász E.
Vegyész: Páez 2, Ciupa 17, Juhász 15, Szabó D. 16, Blázsovics 13, Moraes 13. Csere: Dudás (liberó), Péter B., Csizmadia 1, Budai (liberó), Péter B. 3, Bibók.
Kecskemét: Sidiropoulos 2, Fundora 14, Tomanóczy 4, Argilagos 30, Bogdán 3, Szabó A. 11. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Horváth, Balla 1.

Toronyai Miklós: Hektikus mérkőzést játszottunk, de most a szív és a küzdeni akarás benne volt a csapatban. Kettő-kettőnél egy kicsit a Kecskemétnek állt a zászló, de akartunk, és ezzel megnyertük a meccset. Nem lesznek könnyű meccsek idén, habár ez lehetett volna az, elemezhetnénk az okokat, viszont az akarás legalább már rendben volt.

Nagy József: Nagyon látszott az elején, hogy most jöttünk le a buszról, de a folytatásban is hullámzó volt a teljesítményünk. A fogadásunk nem volt rendben, így a támadások hatékonysága sem volt megfelelő. 

(fotó: Kovács Loretta)