U17: két (magabiztos?) siker az egri fordulón

Az EVSI és a Sümeg serdülő csapatát is legyőzte vasárnap a Vegyész RCK U17-es gárdája. Sajnos két sérülés is nehezítette a mieink dolgát, de a győzelmek így is összejöttek.

Serdülőink az ötödik helyről várták a folytatást, és miután a házigazda egrieket, valamint a sümegieket is négy szettben győzték le, meg is őrizték pozíciójukat a tabellán, hiszen a riválisok sem botlottak. Mind az EVSI, mind pedig a Sümeg elleni összecsapás hagyott azonban tüskét Bokor Elek és Vass Renátó edzőkben, mert utóbbinak például háromszor is 13 pontot engedték szerezni, egy szettet mégis elbuktak.

„Úgy kezdtünk az egriek ellen, ahogy szoktunk: bátortalanul és megilletődötten, pedig az öltözőben direkt átbeszéltük, hogy magabiztosan, jó hangulatban, élvezve a játékot fogunk nekimenni az ellenfélnek” – árulta el Bokor. „Sikerült felvenni a hőfokot, talán annak is köszönhetően, hogy az egrieket azért jól ismerjük. Szoros, jó kis meccset játszottunk velük ezúttal is, és annak örülök, hogy hátrányból felállva sikerült megnyerni a mérkőzést. A sümegiek ellen az egyik játékosomra már nem számíthattam sérülés miatt, egy másik közben sérült meg, így is azonban illett volna szettveszteség nélkül nyerni. Lehetőséget tudtunk adni mindenkinek, viszont a folytatásban sokkal egységesebben kell játszanunk, főleg akkor, ha lesznek hiányzóink.”

Nagy Márton már hetek óta nem edzhet, és még néhány hónapot biztosan pihennie kell térdfájdalmai miatt, amelyek a hirtelen növekedéssel jelentkeztek, míg az ikrek közül Molnár Márknak három-négy, Molnár Vajknak jó esetben csak egy-két hetet kell kihagynia.

„Négy csapat kiemelkedik a mezőnyből, őket csak úgy lehet esélyünk megfognunk, ha teljes a csapatunk és végig koncentráltan, magas szinten tudunk játszani” – boncolgatta az esélyeket Bokor honlapunk érdeklődésére. „Ezzel Vincze Tamás, az egriek edzője is így kalkulál, ők is mindenképpen szeretnének az első hatba odaférni. Lehet is esélyük rá, nekünk pedig az a célunk, hogy a négy esélyesebb dolgát megnehezítsük.”

A mieink a négyek közül kettővel találkoztak: a Dunaújvárossal és a Szolnokkal, és előbbitől 3-0-ra, utóbbitól 3-1-re kaptak ki. Hátravan még a Kaposvár és a Kecskemét, illetve a Dág és a sereghajtó Malév elleni mérkőzés.