Juhászék hálásak a kazincbarcikai szurkolóknak

A Vegyész RC Kazincbarcika két válogatott játékosa, Dudás Tamás és Juhász Péter is rendkívül hálás azért, hogy szülővárosukban, hazai szurkolóik előtt, Kazincbarcikán léphettek pályára a címeres mezben.

Amikor a magyar válogatott kezdőjét sorolta a speaker a január 5-i Európa-bajnoki selejtezőn, a szurkolók nagy taps közepette fogadták őket, de még ennél is nagyobb ovációt kapott külön Gebhardt Áron, Juhász Péter és Németh Szabolcs, hiszen mind a Vegyész játékosai. Szabó Dávid és Dudás Tamás pályára lépését is nagy taps fogadta, és főleg a kazincbarcikai születésűeknek – Dudásnak, Juhásznak és Szabónak – ez külön motivációt jelentett.

A mérkőzés elején izgultam egy kicsit, de amikor már pályára léptem a negyedik szettben, ezzel nem volt gond” – árulta el Dudás, aki első alkalommal ölthette magára a válogatott mezét. A játékára nem lehetett panasz, minden tőle telhetőt megtett, már amit egy liberó meg tud tenni. „A harmadik játszmától a nyitásunk és a fogadásunk sem úgy működött, ahogy kellett volna. Én ebben látom a vereség fő okait. Nincs idő ezen rágódni, tanulni kell belőle és keményen dolgozni tovább. Személy szerint annak nagyon örülök, hogy pályára léphettem, de őszintébb lenne a mosolyom, ha ez eredménnyel párosult volna.”

Juhász már nem először szerepelt a nemzeti csapatban, de Kazincbarcikán először képviselte a hazáját.

„Sajnáljuk a vereséget, mert megnyerhettük volna ezt az egyébként nehéz mérkőzést. Jó csapat a svájci, de az első két játszmában jobban megdolgoztunk a sikerért. A harmadiktól több nyitást rontottunk, nem volt rendben a fogadásunk sem, onnan pedig nehéz röplabdázni. Akartunk, küzdöttünk, de hibáztunk” – fogalmazott a 30 esztendős center, aki szintén a drukkereket méltatta. „Annak örülök, és nagy motivációt jelentett, hogy hazai pályán játszhattam a magyar válogatott mezében. A szurkolók, ahogy a Vegyész-meccseken, ezúttal is kitettek magukért, és remek hangulatot teremtettek, amit ezúton is szeretnék nekik megköszönni.”

A magyar válogatott január 9-én a Vlado Milevvel felálló Macedónia vendégeként lép pályára az Eb-selejtező utolsó csoportkörében.