Kaposvár – Vegyész 3-0

Három szettben kikapott a címvédő Fino Kaposvár otthonában a férfi röplabda NB I 13. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika. A 70 percig tartó összecsapás után szinte biztos, hogy a borsodiak nem fognak az első helyen zárni az alapszakaszban.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 13. FORDULÓ
Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (21, 17, 22)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 350 néző. V.: Adler, Vári.
Kaposvár: Keen, Dávid, Vajda, Bögöly, Bozóki, Nagy. Csere: Deák (liberó), Kalmár. Vezetőedző: Demeter György.
Vegyész: Kecskeméti, Januzovics, Banai, Árva, Borovicsanin, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Toronyai, Surányi. Vezetőedző: Toma Sándor.

 

RIPORT

Keen Cameron jó szerváinak is köszönhetően gyorsan szerzett három pontot a Fino, majd Djordje Borovicsanin állt a nyitóhelyre, vezérletével pedig a Vegyész fordítani tudott. Az első technikai szünetnél egy ponttal ment a VRCK, viszont a második kötelezőnél már a hazaiaknál volt az előny (16-12). A látványos, szép labdamenetekkel nem maradtak adósok a csapatok a nézők legnagyobb örömére, de a hazai szurkolók leginkább annak tapsolhattak, hogy Keen nyitásaival nem tudtak mit kezdeni a vendégek. Juhász Péter vállára vette övéit (16-15), majd Árva Milán két remek megoldása után egyenlített a Kazincbarcika (18-18). Dávid Zoltán is két ponttal jelentkezett (22-20), és miután Árva, Nebojsa Januzovics és Kecskeméti Péter is a hálóba, Keen pedig ászértékűt nyitott, nem is volt kérdés, hogy a Kaposvár behúzza az első szettet (25-21, 1-0).

Egy hazai pontot egy vendég poén követett, majd porszem került a VRCK gépezetébe, amit a Fino ki is használt – Toma Sándornak 7-3-nál időt kellett kérnie, hogy aztán 8-4-nél megint elbeszélgethessen játékosaival. A kaposváriak 12-5-re megléptek, köszönhetően a magabiztos, stabil játékuknak, amit olykor látványos megmozdulásokkal is sikerült színesíteniük. Demeter György legénysége tartotta többpontos előnyét (16-10), és mivel a vendégeknél nem volt, aki befejezze a támadásokat, nem is változott a játék képe (20-13): a somogyiak simán nyerték a második felvonást (25-17, 2-0).

Ebben a játszmában is a kaposváriak szerezték az első pontot, majd 4-1-re megléptek, igaz a technikaihoz érve már csak két pont volt az előnyük (8-6). Már négy egységgel is vezetett a Fino, és bár Januzovics szerváival átvette a vezetést a borsodi gárda (14-15), a kötelező egypercesre ezúttal is a hazaiak mehettek előnnyel (16-15). Három szép labdamenet is volt ebben a felvonásban, mindet a Kaposvár nyerte meg – a harmadikat Dávid fejezte be, miután Árva egyetlen labdát sem tudott értékesíteni hátsó sorból. 19-16-nál Toma időt kért, majd 20-19-nél Demeter mester tett így. Juhász hosszú ütését Bozóki jó blokkja követte, 24-21, majd a barcikai center a hálóba nyított, így a Fino megnyerte a mérkőzést (25-22).

A hétvégén a Vegyész hazai pályán fogadja az Openhouse Szolnoki RKSI-t, majd a jövő héten a Ceske Budejovicét látja vendégül a Challenge Kupában.

tm