Kaposváron a második győzelemért

Hétfő este 18:30-tól a Fino Kaposvár vendégeként lép pályára a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének második mérkőzésén.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban jelenleg a Vegyész vezet, miután pénteken a nyitó meccset magabiztosan nyerte szettveszteség nélkül. Ez már a negyedik sikere volt együttesünknek a somogyiak ellen a szezonban, ennek ellenére biztos, hogy hétfőn mindkét fél kemény csatára számíthat.

„Csapatként már nagyon várjuk ezt a mérkőzést, hiszen komoly tétje van, akárcsak az első összecsapásnak volt” – nyilatkozta a vrck.hu-nak Németh Szabolcs, aki ellenfélként először fog visszatérni Kaposvárra azóta, hogy több mint tíz éve légiósnak állt. „Egészen pontosan második alkalommal, mert a Bécs játékosaként már játszottam ellenük, de magyar csapattal ez lesz az első, hogy ellenfélként térek vissza Kaposvárra, ahol három évet töltöttem el korábban. Számomra ez egy külön kuriózum, a legfontosabb azonban az lesz, hogy csapatként érjünk el jó eredményt.”

A magyar válogatott csapatkapitánya az idegenbeli bajnoki mérkőzést sérülés miatt kihagyta a Somogy megyei székhelyen, de a Vegyész így is nyerni tudott 3-1-re. Visszatérése óta Németh két Fino elleni 3-0-nak is a részese volt, egyaránt a Don Boscóban, ráadásul fantasztikus hangulat mellett.

„Le a kalappal a szurkolóink előtt, mert amikor nehéz időszakot éltünk meg, akkor is mellettünk álltak. Most, hogy hetek óta megy a szekér, és egyre jobban játszunk, a kiváló hangulat is csak fokozódik. Jó most Kazincbarcikán röplabdajátékosnak lenni” – tette hozzá a szélső ütő.

Vásároljon VRCK-s szurkolói mezt, a részletekért kattintson!

A Vegyész játékosai szombaton kondicionáló edzésen vettek részt, vasárnap délelőtt pedig az Irinyi Tornacsarnokban edzettek másfél órát. Délben közösen ebédeltek, majd indultak útnak dombóvári szálláshelyükre. Hétfőn egy átmozgató edzést tart Marek Kardos vezetőedző, a találkozó pedig 18:30-kor kezdődik, és várhatóan a kapos.hu élőben közvetíti azt.

„A Fino az első mérkőzésen nem volt jó passzban, de ez minket nem téveszt meg, tudjuk, hogy képesek jobban játszani” – mondta a Challenge Kupa-győztes trénerünk honlapunknak. „A saját csarnokukban sokkal nagyobb ellenállást fognak tanúsítani, de mi is készen állunk, hogy ismét egy izgalmas meccsen diadalmaskodjunk.”

(Fotó: vrck.hu)