Kecskemét – Vegyész 3-0

A Vegyész RC Kazincbarcika simán kikapott 3-0-ra (19, 11, 20) a Kecskeméti RC otthonában a férfi röplabda NB I 6. fordulójának vasárnapi játéknapján. Toma Sándor, csapatunk vezetőedzője szerint időben jött a pofon.

Juhász Péter (13) és Szabó Dávid (3) sem tudott ezúttal segíteni a Kazincbarcikának. (Fotó: kesport.hu)
Juhász Péter (13) és Szabó Dávid (3) sem tudott ezúttal segíteni a Kazincbarcikának. (Fotó: kesport.hu)

Az eddigi három bajnokiját egyaránt 3-0-ra megnyerő Vegyész a hétvégén első komolyabb összecsapására számíthatott. A Kecskemétet a nyáron öt alapember hagyta el, közülük hárman éppen Kazincbarcikára igazoltak, ez azonban egyáltalán nem látszódott. A hazaiak agresszívan kezdtek, több ponttal is megléptek, de ekkor a borsodiaknak még sikerült visszakapaszkodniuk. Az első szett végét azonban a KRC jobban bírta, így megérdemelten került előnybe.

A térfélcsere után még jobban játszottak Gyurkó Sándor tanítványai, míg a Vegyész teljesítménye folyamatosan romlott, így csupán 11 pontot tudtak összekaparni a vendégek. A harmadik szett volt a legizgalmasabb, de a Kecskemét ekkor is irányította a játékot, hiába a magabiztosabb VRCK-alapjáték. Az összecsapás 68 percig tartott. A hazaiaknál Mészáros Dömötör nem lépett pályára, így a 39 éves klasszis bemutatkozására még várniuk kell az alföldieknek.

Gyurkó Sándor, a kecskemétiek vezetőedzője a találkozót követően a következőket mondta a kesport.hu-nak: „Hajtottunk végig, lelkesen küzdöttünk. Magyarország egyik profi csapatát a kettő közül itthon tudtuk megverni három nullra, ez nagy dolog. A nyitásainkkal kiszámíthatóvá tudtuk tenni az ő támadásaikat, blokkban tudtuk tartani őket, ez nagyszerű. Nem mi voltunk az esélyesek, a teher a Kazincbarcikán volt. Azt mondtam a fiúknak, bármi is lesz, dolgozunk tovább hétfőtől, de azért jobb lesz így újra találkozni jövő héten. Nagyon boldog vagyok, gratulálok a fiúknak, s köszönjük a nagyszerű közönségünknek.”

A kecskeméti portálnak Toma Sándor, a Vegyész trénere is nyilatkozott: „Úgy gondolom, hogy az elején kicsit már eldőlt a meccs, hiszen nagyon agresszívan, határozottan kezdett a Kecskemét. Vannak olyan játékosaink, akiket már ismertek, és talán ők lepődtek meg most a legjobban. Készültünk becsülettel erre a mérkőzésre, de beragadtunk az elején, s már nem is tudtunk átlendülni. Talán a harmadik szettben volt olyan játékunk, ami kicsit stabilabb volt, de későn ébredtünk. Megfelelő időben jött a pofon, dolgoznunk kell tovább.”

Tóth Milán