A játékosok egyetértenek, időben jött a pofon

A legutóbbi fordulóban a Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-s vereséget szenvedett a tavalyi ezüstérmes Kecskeméti RC otthonában. A borsodiak a keddi edzést gyakorlatilag teljes egészében beszélgetéssel, a hibák elemzésével töltötték.

Nem ment a Kazincbarcikának Kecskeméten, de szombaton hazai pályán javítana a csapat. (Fotó: kesport.hu)
Nem ment a Kazincbarcikának Kecskeméten, de szombaton hazai pályán javítana a csapat. (Fotó: kesport.hu)

A szezon előtt sokan úgy vélekedtek, hogy idén a Vegyész lehet a bajnok és kupagyőztes Fino Kaposvár legnagyobb kihívója. A kazincbarcikaiak a tavalyi bronzérmüket szeretnék fényesebbre cserélni, ennek megfelelően erősítettek a játékos kereten. A bajnokságot három győzelemmel kezdő VRCK lendülete azonban múlt hét vasárnap megtört a Kecskemét otthonában, mert a hazaiak simán nyertek.

Bokor Elek, a Vegyész csapatkapitánya honlapunk érdeklődésére elmondta, kedden átbeszélték a történteket, és egyetértettek abban, hogy időben jött a pofon.

„Nagyon a szezon elején vagyunk, lesz még időnk javítani, szóval úgy gondoljuk, időben kaptuk ezt a pofont” – mondta a vrck.hu-nak az átló. „Kedden több mint egy órát keresztül beszélgettünk, így csak fél órát tudtunk mozogni, de ezúttal az volt a legfontosabb, hogy a fejekben rendet rakjunk. Teljesen szétestünk, de nem kesereghetünk, tovább kell lépnünk, hiszen még bőven van lehetőségünk arra, hogy elérjük idei célkitűzéseinket.”

A klub szurkolói is meglepődtek az eredményen, többen hangot is adtak csalódottságuknak. Bokor Elek szerint a drukkereket is ki kell engesztelni, erre pedig szombaton lehetősége is lesz a csapatnak a Dunaferr ellen.

„A kecskeméti találkozó előtt mindenkiben égett a bizonyítási vágy, úgy indultunk útnak, hogy megmutatjuk, jobbak vagyunk” – tette hozzá a csapatkapitány. „Ez sajnos nem jött össze, és megértjük a szurkolók csalódottságát. A dunaújvárosiak ellen mindenképpen nyerni akarunk, és szeretnénk, ha ez látványos játékkal párosulna.”

Tóth Milán