Tomanóczy Tibor biztos nem játszik a Vegyész ellen – előzetes

Szombaton 17:30-kor a Vegyész RC Kazincbarcika a Dunaferrt fogadja az NB I 7. fordulójában. A hazaiak a Kecskeméti RC elleni vereséget szeretnék feledtetni, míg a vendégeket sorozatos sérüléshullám hátráltatja a munkában.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 7. FORDULÓ
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – DUNAFERR SE
2015.10.31, szombat, 17:30, Kazincbarcika, KSK Tornacsarnok
Vezeti: Halász, Vigh

Tomanóczy Tibor, a Dunaferr vezetőedzője látja el utasításokkal játékosait. (Fotó: utanpotlassport.hu)
Tomanóczy Tibor, a Dunaferr vezetőedzője látja el utasításokkal játékosait. (Fotó: utanpotlassport.hu)

Toma Sándor vezetőedző legénysége a legutóbbi fordulóban simán kikapott a tavalyi ezüstérmes Kecskeméttől, de Bokor Elek csapatkapitány szerint időben kapták a pofont. A keddi edzést egy komolyabb beszélgetéssel töltötte az együttes, majd teljes gőzzel készült a mindössze egy győzelemmel álló Dunaferr ellen.

A Duna-partiak első öt meccsüket egyaránt elveszítették, de a 6. fordulóban – amikor a sok hiányzó miatt Tomanóczy Tibornak is be kellett állnia – a Pécs ellen 3-0-ra nyertek. A Vegyész korábbi játékosa, aki már a negyvenes éveiben jár, a Vegyész ellen biztosan nem fog pályára lépni, mert betegség miatt még az edzéseket sem tudta megtartani.

„A kollégáktól kapott információk szerint jól dolgozott a társaság” – idézte Tomanóczyt a duol.hu. „Az elmúlt heti játékom kényszermegoldás volt, ezúttal biztosan nem lépek pályára.”

Tomanóczy úgy véli, csapatának nincs sok esélye a győzelemre a Kazincbarcika otthonában, így a céljuk a tisztes helytállás. A szakember továbbra sem számíthat négy játékosára: Szűcsre, Kholmannra, Kissre és Hatvanyra.

A Vegyész játékosai a kecskeméti fiaskót szeretnék kompenzálni egy közönségszórakoztató játékkal.

„Megértjük szurkolóink csalódottságát a múlt heti vereség miatt, mi sem erre készültünk” – mondta honlapunknak Bokor Elek. „A dunaújvárosiak ellen mindenképpen nyerni akarunk, és szeretnénk, ha ez látványos játékkal párosulna.”

Tóth Milán