Vegyész – Dunaferr 3-2

A férfi röplabda NB I 7. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán 3-2-re (-16, 21, -17, 23, 11) legyőzte a Dunaferr együttesét. Tomanóczy Tibor legénysége alaposan meglepte a VRCK-t, így megérdemelten gazdagodott egy ponttal.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 7. FORDULÓ
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – DUNAFERR 3-2 (-16, 21, -17, 23, 11)
Kazincbarcika, 200 néző. Vezette: Halász, Vigh.
Vegyész: Toronyai, Árva, Juhász, Bokor, Kovács, Banai. Csere: Dudás (liberó), Török, Budai.

Ha nehezen is, de a Vegyész legyőzte a Dunaferrt a 7. fordulóban. (Fotó: vrck.hu)
Ha nehezen is, de a Vegyész legyőzte a Dunaferrt a 7. fordulóban. (Fotó: vrck.hu)

A borsodiak mindenképpen nyerni akartak, hiszen az előző körben csúnya vereségbe szaladtak bele a Kecskeméti RC otthonában. Ezúttal az a Dunaferr volt az ellenfél, amelynek több játékosát is nélkülözni kellett, ráadásul első győzelmét még csak a múlt héten szerezte meg. Ennek ellenére a Duna-partiak nem ijedtek meg a VRCK-tól, bátor játékuknak köszönhetően simán nyerték az első szettet (16-25).

A fordulás után kicsit változott a játék képe, Tomanóczy Tibor fiai már nem tudták kontroll alatt tartani a találkozót. A Vegyész bátrabban játszott, Juhász Péter és Árva Milán pontjainak is köszönhetően behúzta a második szettet a vendéglátó (25-21). A harmadik játékrészben ismét a dunaújvárosiak akarata érvényesült, a kazincbarcikaiak újfent érthetetlen hibák sorozatát vétették (17-25). A negyedik szettben a VRCK-nak mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy partiban maradjon, és a jó hajrának köszönhetően ez sikerült is (25-23).

A mindent eldöntő felvonás izgalmas, szoros csatát hozott, de Juhász nyitásai komoly gondot okoztak a lelkes dunaferres fiataloknak, aminek köszönhetően a Vegyész végül kettő ponttal gazdagodott (15-11).

Toma Sándor: A végén már jobban játszottunk, így kellett volna kezdenünk az összecsapást. Csak ritkán tudtuk a saját játékunkat nyújtani. Sokat kell még dolgoznunk.

Tomanóczy Tibor: Győzött a rutin, de ha a negyedik szett végén lett volna valaki, aki beüti a labdákat, nyertünk volna. Mindezek ellenére büszke vagyok a játékosaimra, remek meccset játszottak.