Kecskemét – Vegyész 3-1

A férfi röplabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén a Vegyész RC Kazincbarcika 3-1-es vereséget szenvedett a címvédő Kecskeméti RC otthonában. A párharcban tehát az alföldiek vezetnek 1-0-ra, folytatás szerdán, Kazincbarcikán.

Toronyai Miklós, Bokor Elek, Csányi Tamás, Csizmadia János, Kovács Zoltán, Blázsovics Péter és Dudás Tamás (liberó) alkotta a kezdőt, de pályára lépett Szántai Balázs (liberó) és Szabó Máté is – utóbbi a második játszmában váltotta Csányit, innentől végig a pályán volt.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika 3-1 (18, 23, -23, 22)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Kecskemétnek.

A találkozó után honlapunk megszólaltatta Dudás András vezetőedzőt és Bokor Elek csapatkapitányt is, hogy összegezzék a találkozót.

Dudás András, vezetőedző: „Nagy lehetőséget szalasztottunk el. Az igaz, hogy a Kecskemét az első szettet megérdemelten nyerte, ahogy összességében a mérkőzést is, de a második és a harmadik játszmában megvoltak az esélyeink, amit csak az utóbbiban tudtunk kihasználni. Végül a negyedik szett volt az utolsó, akkor is feljöttünk a végén, viszont ahogy korábban, ezúttal is rossz döntéseket hoztunk. Ha ezen tudunk javítani, otthon meglephetjük a Kecskemétet.

Bokor Elek, csapatkapitány: „Az első szettben jól tartottuk magunkat, de a második technikai idő után a hazaiak elléptek tőlünk. A második szettben sem sikerült hoznunk azt a pluszt, amire szükségünk lett volna a játszma megnyeréséhez, de a harmadik végén a mi akaratunk érvényesült, így sikerült a szépítés. A negyedik szettben is igyekeztünk, de a kecskemétiek hamar többpontos előnyt harcoltak ki maguknak. Huszonkettő-huszonegynél már nem voltunk messze tőlük, de nem tudtunk a fontos helyzetekben pontokat szerezni, így a hazaiak, akik nem játszottak igazán jól, végül csak nyertek. Mi magunkhoz képest jól teljesítettünk ebben a nagy csarnokban, otthon még több sülhet ki ebből.”

Folytatás szerdán, Kazincbarcikán. Az összecsapás a szokott időben, 17:30-kor kezdődik. A másik ágon a Fino Kaposvár magabiztosan nyert odahaza (3-0) a Dági KSE ellen.

tm (főcímkép: boon.hu/ÉM)